Τηλεφωνικές συνομιλίες Κυρ. Μητσοτάκη με Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μισέλ ήταν εκτενής και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μισέλ ήταν εκτενής και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Κατά τις ίδιες πηγές συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ελλάδα με αιχμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας, τη Λιβύη και τη διάσκεψη του Βερολίνου. Στη διάρκεια της συνομιλίας επαναβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ο θεματοφύλακας του πλαισίου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12-13 Δεκεμβρίου 2019.

Ακολούθησε η επικοινωνία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα είναι επίσης παρούσα στις εργασίες της διάσκεψης. Και στην επικοινωνία αυτή – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές – επιβεβαιώθηκε η υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη του Βερολίνου, που διεξάγεται αύριο.

Τηλεφωνικές συνομιλίες Ν. Δένδια με τους ΥΠΕΞ Γαλλίας και ΗΑΕ εν όψει της διάσκεψης του Βερολίνου

Τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Λιβύη είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εν όψει της διάσκεψης του Βερολίνου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε ανάλογη συνομλία για το ίδιο θέμα και με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan.

 

Σχετικά άρθρα