Τηλεγραφήματα Πούτιν σε Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Οι ρωσο-ελληνικές σχέσεις βασίζονται στις μακραίωνες παραδόσεις της πολιτιστικής και πνευματικής συγγένειας, τονίζει ο Πρόεδρος της Ρωσίας και δηλώνει σίγουρος ότι η ανάπτυξη της εποικοδομητικής διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των λαών των δύο χωρών και όλης της Ευρώπης.

Εξίσου ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν συνεχάρη θερμά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την Εθνική Γιορτή της Ελληνικής Δημοκρατίας- την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, γνωστοποιεί επίσης σε άλλη ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Συγχαρητήρια Λαβρόβ σε Ν. Δένδια για την 25η Μαρτίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ συνεχάρη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. «Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές» τονίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόβ σημειώνει περαιτέρω πως ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις και προσθέτει: «Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους».

Παράλληλα, τονίζει πως η Ρωσία είναι ανοικτή «ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης».

Τέλος, ο κ. Λαβρόβ εύχεται στον κ. Δένδια καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο του «προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις».