Τηλεόραση στο Twitter;

Τηλεόραση στο Twitter;
Photo: REUTERS

Με το νέο «See It» το Twitter μετατρέπεται σε μια «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη» όπου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει όποιο πρόγραμμα θέλει.

Mια νέα εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του να παρακαλουθούν ζωντανά προγράμματα τηλεόρασης αναμένεται να φέρει «επανάσταση» στο Twitter.

Το νέο «κουμπάκι» See It θα δίνει, όπως ανακοίνωσε σήμερα το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τη δυνατότητα στους χρήστες του Twitter να απαλλαγούν από το… τηλεκοντρόλ τους, μετατρέποντας το κοινωνικό δίκτυο σε μια «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη»! Το μόνο που χρειάζεται είναι οι χρήστες να «κλικάρουν» έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που θα βρίσκεται ενσωματωμένος στα διάφορα tweets.

Η καινοτόμος εφαρμογή δίνει άλλη διάσταση στην έννοια «κοινωνική διαδικτυακή τηλεόραση». Σύμφωνα με την Γιάνα Μέσερσμιντ, υποδιευθύντρια υπηρεσιών στο Twitter, το κοινωνικό δίκτυο «κάθε ημέρα φιλοξενεί συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο σχετικές με διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα που εκείνη την ώρα προβάλλονται ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα».

Επομένως, υπάρχουν πολλά σχετικά tweets, τα οποία αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με τα συγκεκριμένα προγράμματα οπότε είναι δεδομένο ότι αρκετοί επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν», προσθέτει η Μέσερσμιντ.

 

Προκειμένου να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο, να δώσει δηλαδή πρόσβαση στους χρήστες του στα τηλεοπτικά προγράμματα που τους ενδιαφέρουν, το Twitter συνεργάστηκε με τον πάροχο δικτύου Comcast, καθώς και την εταιρεία NBC Universal.

Έτσι, κάθε χρήστης του Twitter που ακολουθεί τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο See It, μέσω του υπολογιστή, smartphone ή tablet του, θα επανακατευθύνεται στην ιστοσελίδα του NBC προκειμένου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί. Με τον τρόπο αυτό, τα ειδικά «κουμπάκια» θα τοποθετούνται από το Twitter σε όλα τα tweets που παραπέμπουν σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος θα πλουτίσει από το Twitter;