Time: Τσίπρας το ανερχόμενο ελληνικό αστέρι

Time: Τσίπρας το ανερχόμενο ελληνικό αστέρι

Στην ετήσια λίστα με τους ανθρώπους που επηρεάζουν περισσότερο τον κόσμο, στη κατηγορία «ηγέτες», ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Την ετήσια λίστα με τα πρόσωπα που επηρεάζουν περισσότερο τον κόσμο παρουσίασε το περιοδικό Time. Η λίστα χωρίζεται σε κατηγορίες και σε μια από αυτές, τους ηγέτες, υπάρχει και το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά το περιοδικό βάζει άλλους πολιτικούς να σχολιάσουν τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν στη ψηφοφορία.

Ο ηγέτης των Podemos στην Ισπανία, Πάμπλο Ιγκλέσιας, περιγράφει για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στη προεκλογική καμπάνια του στην Αθήνα μου είπε: “Πρέπει να συναντηθούμε τώρα αλλά αν δεν σε πειράζει να το κάνουμε σπίτι μου. Θέλω να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου”. Αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ένας οικογενειάρχης που μπορεί να ασκεί πολιτική ενώ τα παιδιά του κρέμονται από τον λαιμό του. Όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, κατάλαβε ότι στην πολιτική πρέπει να εμπνέεις για κερδίσεις και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να στηρίζεις την πατρίδα σου. Πριν εκλεγεί πρωθυπουργό, ο οπαδός του Παναθηναϊκού, άκουγε ροκ εν ρολ και συνήθιζε να ταξιδεύει με μοτοσυκλέτα. Πλέον έχει γίνει η ελπίδα των Ελλήνων που παλεύουν ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα και οι διαπραγματευτικές τακτικές της κυβέρνησης του χαίρουν ευρείας υποστήριξης από τον ελληνικό λαό. Ο Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπεί όσους καταλαβαίνουν ότι η δημοκρατία πρέπει να συνδεθεί με την κοινωνική δικαιοσύνη».

Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός στη λίστα εδώ