Τιμητική διάκριση του CEO της Philip Morris International για τη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία

Ο Andre Calantzopoulos έλαβε το 2017 Hellenic Capital Link Leadership Award στο πλαίσιο του Capital Link Invest in Greece Forum.

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, το 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, έκλεισε τις εργασίες του με επίσημο δείπνο και Κεντρικό Ομιλητή τον κ. Jonathan R. Cohen, Deputy Assistant Secretary European and Eurasian Affairs U.S. Department of State που εκτελεί σήμερα καθήκοντα Αναπληρωτή Υφυπουργού Εξωτερικών, υπευθύνου για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, καλύπτοντας Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία από τον Αύγουστο του 2016.

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, Πρόεδρος της Capital Link εξεφρασε την ικανοποίηση του για την σημαντική συμμετοχή στο Capital Link Forum υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών παραγόντων τόσο από την Ελλάδα και Ευρώπη, όσο και από την Αμερική, συμμετοχή η οποία και ενδυναμώνει το μήνυμα της Ελλάδος προς τους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους.

Επίσης, ανέφερε ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt  έκανε ειδικό ταξίδι και είχε ενεργό συμμετοχή στο Συνέδριο, όπως άλλωστε και οι εκπρόσωποι των Θεσμών, οι. κκ. Declan Costello, Nicola Giammarioli και Francesco Drudi.

Σύντομη ομιλία στο δείπνο έκανε ο Υπουργός Οικονομίας και Aνάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου o οποίος αναφέρθηκε στη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία και τόνισε ότι οι θετικές προοπτικές της χώρας αναμένεται να προσελκύσουν σημαντική ροή ξένων επενδύσεων.

Τις Ομιλίες των Υπουργών ακολούθησε η Τελετή Βράβευσης.

Στο πλαίσιο του δείπνου ο κ. Χάρης Λαλάκος, Πρέσβης της Ελλάδος στις ΗΠΑ απένειμε το “2017 Hellenic Capital Link Leadership Award” στον κ. Andre Calantzopoulos, CEO – Philip Morris International για την εξαιρετική συμβολή του στην οικονομία της Ελλάδας.

Το “Hellenic Capital Link Leadership Award” δίδεται ετησίως σε ένα άτομο η οργανισμό για την εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το Capital Link Leadership Award  για το 2012 είχε απονεμηθεί στον κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Company, το 2013 απονεμήθηκε στον κ. John Calamos, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Calamos Investments για το 2014 στον κ. Γιώργο Λογοθέτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Libra, το 2015 στον Δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση &

Διευθύνοντα Εταίρο της Δικηγορικής Εταιρείας Α.Σ. Παπαδημητρίου & Συνεργάτες ενώ το 2016 απονεμήθηκε στον κ.Wilbur L. Ross, Chairman & Chief Strategy Officer of WL Ross & Co.

Ο κ. Νικόλαος Μπορνόζης, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που έχουμε την τιμή να απονείμουμε το “2017 Capital Link Hellenic Leadership Award” στον κ. Andre Calantzopoulos. Ηγείται ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους με παγκόσμια εμβέλεια, και ο Όμιλος του έχει να επιδείξει μια πολύ σημαντική συμβολή στην Ελληνική οικονομία και την Ελλάδα γενικότερα. Πρέπει να σημειώσουμε ότι η ενεργός παρουσία και συμμετοχή της Philip Morris στην Ελλάδα υπήρξε διαρκής, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς. Αυτή η έμπρακτη και σταθερή πίστη στη δυναμική και προοπτική της χώρας μας αξίζει ιδιαίτερη μνεία.»

Τον κ. Καλαντζόπουλο προλόγισε ο κ. James Hansel, Senior Vice President, Red Apple Group.

Ο κ. Andre Calantzopoulos στην ομιλία του δήλωσε:  “Η Philip Morris International έχει σημαντική παρουσία και αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία μέσω της θυγατρικής της «Παπαστράτος». Οι επενδύσεις της Philip Morris στην Ελλάδα από το 2003 ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η πλέον πρόσφατη επένδυση είναι σε εξέλιξη και μετατρέπει το εργοστάσιο της Παπαστράτος στο τρίτο κέντρο παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας στη χώρα και αποτελώντας μία έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που συμβάλλει στην ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως επιχειρηματικού προορισμού στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.”.