Την 6η Biennale της Αθήνας στηρίζει η My Market

Σύμφωνα με την εταιρεία η αλλαγή, η εξέλιξη και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα με «αντισυμβατικούς» τρόπους αποτελούν μονόδρομο για τις επιχειρήσεις του σήμερα.

Το μεγαλύτερο διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός σύγχρονου πολιτισμού στη χώρα, η 6η Biennale της Αθήνας, πραγματοποιείται φέτος στo κέντρο της πόλης, δίνοντας ζωή σε ιστορικά κτίρια. Η φετινή διοργάνωση πραγματεύεται την αντισυμβατικότητα, μέσα από μία νέα προσέγγιση στην καθημερινότητα και τους χώρους που αυτή κατοικεί.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα My market επέλεξαν να στηρίξουν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα στη χώρα μας, πρεσβεύοντας ότι η αλλαγή, η εξέλιξη και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα με «αντισυμβατικούς» τρόπους αποτελούν μονόδρομο για τις επιχειρήσεις τού σήμερα. Επιχειρήσεις που τολμούν, αναπτύσσονται, προσαρμόζονται, αλλά και επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο την κοινωνία και την καθημερινότητα των πολιτών της.

Το έργο του Sirous Namazi, «Leaning Horizontal» αποτελεί ένα από τα βασικά οχήματα της χορηγίας των My market, καθώς παρουσιάζει ένα σύστημα ραφιών σούπερ μάρκετ.

Γεννημένος στο Ιράν, o Sirus Namazi έζησε στη Σουηδία από τα εφηβικά χρόνια του. Αναπόσπαστο μέρος της καλλιτεχνικής διαδικασίας που ακολουθεί στη γλυπτική, τη φωτογραφία και το video είναι η συλλογή «θραυσματικών» φαινομένων της καθημερινής ζωής, ενώ δουλεύει χρησιμοποιώντας παράλληλα πολλά διαφορετικά αναπαραστατικά μέσα.

Το έργο «Leaning Horizontal» παρουσιάζει ένα σύστημα ραφιών σούπερ μάρκετ, γεμάτο προϊόντα. Το γλυπτό είναι τοποθετημένο ώστε να στηρίζεται στον τοίχο, με γωνία κλίσης 45 μοιρών. Αυτή η κλίση διαταράσσει την αντιληπτική ικανότητα του θεατή και τον καλεί να το επανανοηματοδοτήσει. Όπως στηρίζεται στο κατακόρυφο επίπεδο, το αντικείμενο γίνεται εικόνα, η πραγματική χρησιμότητα παραπέμπει σε ζωγραφικό έργο.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει πάνω από 100 διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, από όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών θεωρητικοί, κριτικοί και δημιουργοί του καλλιτεχνικού χώρου οποιασδήποτε εθνικότητας.