Την άνοιξη παραδίδεται η νέα Εθνική Κορίνθου Πατρών- Στα 11,50 € τα διόδια

Την άνοιξη παραδίδεται η νέα Εθνική Κορίνθου Πατρών- Στα 11,50 € τα διόδια
Τμήμα της νέας Ολυμπίας Οδός στα ύψος του Κιάτου, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παράδοση στην κυκλοφορία, του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου του οδικού άξονα «Ολυμπία Οδός». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Το έργο ολοκληρώνεται αλλά το κόστος στα διόδια είναι σχεδόν διπλάσιο. Διαμορφώνεται στα 11,50 από 6,40 ευρώ.

Έως το τέλος Μαρτίου του 2017, δηλαδή σε λίγο περισσότερες από 100 ημέρες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας εθνικής οδού Κορίνθου Πατρών.

Μια ημερομηνία ορόσημο, όχι μόνο για τους κατοίκους των περιοχών που διασύνδεει η οδική αρτηρία, αλλά και για την ίδια τη χώρα που θα προσθέσει στις υποδομές της ένα σύγχρονο άξονα μεταφορών που θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες της Ελλάδας.

Παράλληλα ολοκληρώνεται και μια ασφαλής οδός καθώς το έργο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στις ασφαλείς μετακινήσεις, αντικαθιστώντας στην ουσία μια οδό επικοινωνίας που τις προηγούμενες δεκαετίες είχε χαρακτηριστεί «δρόμος καρμανιόλα». Είναι ενδεικτικό της αύξησης του βαθμού ασφάλειας, ότι ακόμη και την περίοδο κατασκευής του έργου έχουν μειωθεί τα θανατηφόρα τροχαία σε ποσοστό 60%.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στους χρόνους που προβλέπονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις δήλωσαν στους δημοσιογράφους που ξεναγήθηκαν σε τμήματα των εργοταξίων μεταξύ Κιάτου και Ρίου, ο διευθύνων σύμβουλός της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» Παναγιώτης Παπανικόλας και ο διευθύνων σύμβουλός της εταιρίας «Ακτωρ» Δημήτρης Κούτρας.

Εως τα τέλη Μαρτίου η κατασκευή του έργου θα έχει ολοκληρωθεί, εκτός από ορισμένα σημεία όπου εξακολουθεί να υπάρχουν εμπλοκές είτε λόγω των παράλληλων εργασιών με τον σιδηρόδρομο, είτε λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών, είτε εναπομεινασών απαλλοτριώσεων.

Στα σημεία αυτά συνολικού μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων μεταξύ Κορίνθου και Πατρών (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο) η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (τοπικών παρακάμψεων ή στενώσεων). Σύμφωνα πάντως με την εταιρία και σε αυτά τα τμήματα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο του 2017.

Η συνολική πρόοδος κατασκευής στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα στο τέλος Νοεμβρίου 2016 αγγίζει το 88%. Σήμερα, στην Κορίνθου -Πατρών είναι εγκατεστημένα έξι εργοτάξια, που ενεργούν σε συνολικά 20 εργοταξιακές ζώνες, και σ’ αυτά απασχολούνται πάνω από 3.000 εργαζόμενοι.