Την απαγόρευση του WeChat ζητάει και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Την απαγόρευση του WeChat ζητάει και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
epa06143790 Icons of Chinese social media apps (L-R, bottom) Weibo, WeChat and Baidu are displayed on an iPhone in Beijing, China, 13 August 2017 (issued 14 August 2017). China is investigating its most prominent social media platforms Weibo, WeChat and Baidu Tieba for alleged violations of cyber security laws, according to media reports. EPA/HOW HWEE YOUNG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απαγόρευση της δυνατότητας λήψης της εφαρμογής WeChat από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple και της Google στις ΗΠΑ, αιτήθηκε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με την κατάθεση το υπουργείο ζητάει από την δικαστή Λόρελ Μπίλερ στο Σαν Φρανσίσκο να άρει την απόφασή της που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο, βάσει της οποίας παρέκαμπτε την εντολή του αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου, να σταματήσει τη λειτουργία της στις ΗΠΑ η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης στη κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι η εντολή της Μπίλερ «επιτρέπει τη συνεχιζόμενη, απεριόριστη χρήση του WeChat, μιας εφαρμογής για κινητά για την οποία η Εκτελεστική Υπηρεσία, έχει αποφασίσει ότι συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ».