Την Ενεργειακή Πύλου-Μεθώνης ΑΕ εξαγόρασε η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες

Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Το αιολικό πάρκο ισχύος 6,8 μεγαβάτ πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Η εξαγορά της εταιρείας Ενεργειακή Πύλου-Μεθώνης ΑΕ, ιδιοκτήτριας αιολικού πάρκου σε λειτουργία, ισχύος 6,8 μεγαβάτ από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Το αιολικό πάρκο βρίσκεται στη θέση Άγιος Νικόλαος του δήμου Πύλου-Νέστορος, Μεσσηνίας. Αποτελείται από οχτώ ανεμογεννήτριες, η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των οποίων εκτιμάται σε 15.000 MWh.

Στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, η ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη σημαντικής εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά, φωτοβολταϊκά και βιομάζα στα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση του ισοζυγίου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ομίλου.

Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 250.000 τόνους ετησίως, αντισταθμίζοντας σημαντικό ποσοστό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που αντιστοιχεί στις δραστηριότητες διύλισης και ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο.

Στο χαρτοφυλάκιο έργων της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες ήδη περιλαμβάνονται φωτοβολταϊκά έργα σε λειτουργία καθώς και έργα συνολικής ισχύος 200 μεγαβάτ, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη: Kέρδη 2 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2013 για τα ΕΛΠΕ