Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα προσκύνησε ο Αντώνης Σαμαράς

Την Παναγία Μυρτιδιώτισσα προσκύνησε ο Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην Πύλο για ολιγοήμερες διακοπές.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένεια του. Εκεί γιόρτασε την κορυφαία Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, μαζί με πλήθος πιστών, παρακολούθησε σήμερα το πρωί τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.

Στο προαύλιο του ναού υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και φίλοι του, τους οποίους αφού χαιρέτισε κατευθύνθηκε στον ναό, προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς σε ομογενείς: «Επενδύστε στην Ελλάδα»

Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές, για καλή Παναγιά και χρόνια πολλά, με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου με τα μεγάλα πλατάνια, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, συμπατριώτες και φίλους του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός αύριο το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση του δήμου Πύλου- Νέστορος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυλίων “Το Ναυαρίνο”, στη διάρκεια της οποίας θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης για τον ναυτικό Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, στις 23 Φεβρουαρίου 1980, έσωσε 29 ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ