Την παραίτηση Κοντονή ζητά η Νέα Δημοκρατία

Την παραίτηση Κοντονή ζητά η Νέα Δημοκρατία
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος του , Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016. Υπό την προεδρία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στα εξολπιστικά στη Σαουδική Αραβία, τις ιδιωτικοποιήσεις και το Σκοπιανό αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 

Συνέχεια στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, μέσω του Βασίλη Παπαδόπουλου, έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, λέγοντας ότι ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνο Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS.

Ο κ. Παπαδόπουλος, πρόσθεσε η κ. Σπυράκη, καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα. Ειδικότερα, εξήγησε ότι σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.

Καλούμε την κυβέρνηση, είπε, να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω υποστήριξε η Σπυράκη, ενώ κάλεσε τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Παραίτηση Κοντονή

Η Δικαιοσύνη έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αυτό είναι σοβαρό θεσμικό πρόβλημα, δήλωσε η κ. Σπυράκη. Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που η ΝΔ ζητά την αποπομπή του Σταύρου Κοντονή. Αναφέρθηκε σε παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού “που έκανε αναφορά σε θεσμικά εμπόδια”.

 Ιδιωτικοποιήσεις

Το συμπληρωματικό μνημόνιο περιλαμβάνει έναν στόχο ιδιωτικοποιήσεων που περιμένουμε να τον υλοποιήσει η κυβέρνηση, δήλωσε η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε: «υπάρχουν προβλήματα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει δείξει πολιτική βούληση να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε η κ. Σπυράκη. Έκανε ειδική αναφορά στα Ελληνικά Πετρέλαια, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση τα χρησιμοποιεί ως όχημα προσλήψεων και για χρηματοδότηση φιλικών της Μέσων Ενημέρωσης.

Για Σκοπιανό

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είπε ότι η εθνική θέση, όπως διαμορφώθηκε στο Βουκουρέστι από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, είναι μία ονομασία για όλες τις χρήσεις. Αναφέρθηκε στην πρόσφατη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την τετραμερή διάσκεψη στο Βελιγράδι, ότι «ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες». Καλούμε τον πρωθυπουργό, είπε η κ. Σπυράκη, να εξηγήσει στους Έλληνες τι σημαίνει η δήλωσή του «να σταματήσουν να λένε ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Μεταβιβάσεις Μέσων Ενημέρωσης

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στις μεταβιβάσεις Μέσων Ενημέρωσης σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μεταβιβάσεις ΜΜΕ και καναλιών, για να προσθέσει: «Θεωρούμε ότι θα γίνει έλεγχος του “Πόθεν Έσχες” όσων εμπλέκονται και ότι η ανεξάρτητη Αρχή θα κάνει την δουλειά της».