Την Πέμπτη η ειδική εφαρμογή στο TAXIS για τις 100 δόσεις

Την Πέμπτη η ειδική εφαρμογή στο TAXIS για τις 100 δόσεις

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η ρύθμιση για τις οφειλές στα Ταμεία.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαίδου, για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε έως και 100 δόσεις.

Με τη δημοσίευση της απόφασης ανοίγει ο δρόμος για τη ρύθμιση των οφειλών, η οποία θα γίνεται με ηλεκτρονικές διαδικασίες, μέσω του TAXIS net, σε ειδική εφαρμογή που προβλέπεται ότι θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη.

Έτσι, μέσω αυτής οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, τα χρέη που μπορούν να ρυθμιστούν κ.ά. Προϋπόθεση είναι ο οφειλέτης να έχει υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις του για τα προηγούμενα έτη.

Όπως διευκρινίζεται, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένα ή ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Οκτωβρίου του 2014.

Αναλυτικότερα πρόκειται για:

-Βεβαιωμένες οφειλές ως την 1 Οκτωβρίου του 2014 που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία δεν τηρείται.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου του 2014 οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή και την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής.

Διαβάστε ακόμη: 

Διευκρινίσεις του ΙΚΑ για την ένταξη των οφειλετών στη νέα ρύθμιση