Την «πραγματική Wakanda» θέλει να χτίσει ο Akon στη Σενεγάλη

Την «πραγματική Wakanda» θέλει να χτίσει ο Akon στη Σενεγάλη
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κατασκευή του έργου στη Σενεγάλη, μια χώρα όπου μόνο το 44% των αγροτικών κατοικιών το 2018 είχε ηλεκτρικό ρεύμα, πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Ο τραγουδιστής R & B, Akon, είναι ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία μιας φουτουριστικής πόλης στη Σενεγάλη, που θα ονομάζεται «πραγματική Wakanda».

Η κατασκευή του έργου στη Σενεγάλη, μια χώρα όπου μόνο το 44% των αγροτικών κατοικιών το 2018 είχε ηλεκτρικό ρεύμα, πρόκειται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο. Ο Άκον ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη φουτουριστική πόλη για πρώτη φορά το 2018, χαρακτηρίζοντάς την ως μια «πραγματική Wakanda», την πόλη από την ταινία «Black Panther» της Marvel, η οποία είναι η πιο τεχνολογικά προηγμένη στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ABC News, ο Άκον έχει ήδη εξασφαλίσει το ένα τρίτο των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται για να αρχίσει να χτίζει την πόλη, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιοι είναι οι επενδυτές στο φιλόδοξο έργο η κατασκευή του οποίου μπορεί να διαρκέσει περισσότερα από τρία χρόνια και έχει την ονομασία η «πόλη του Άκον».