Την Τετάρτη 3 Απριλίου το ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων στην Αθήνα

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν τον εξαγωγικό κόσμο της χώρας και να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.

Με την παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων της πολιτικής, της διπλωματίας και της οικονομικής ζωής του τόπου ξεκινάει τις εργασίες του την Τετάρτη 3 Απριλίου το ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Το συνέδριο που φέτος φέρει τον τίτλο «Πορεία προς το Μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές» θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, το παρών αναμένεται να δώσει η πολιτειακή ηγεσία της χώρας, στέλνοντας μήνυμα για τη σημασία των ελληνικών εξαγωγών στην επιστροφή της οικονομίας σε έναν νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης.

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν τον εξαγωγικό κόσμο της χώρας και παράλληλα να συνεισφέρει στον δημόσιο διάλογο για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, μετά την έξοδο από τα Μνημόνια.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ευρύτερη περιοχή ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων, ο οποίος θεωρείται κομβικής σημασίας για τη διευκόλυνση των εξαγωγών.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η συμβολή των τραπεζών στη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων και στα νέα εργαλεία χρηματοδότησης ενώ ειδική αναφορά θα υπάρξει και στο σημαντικό ρόλο των Επιμελητηρίων στην τόνωση της εξωστρέφειας.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα απασχολήσουν και οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με τις Η.Π.Α. τα Βαλκάνια, την Ινδία, την Κίνα και τον αραβικό κόσμο, πολλά υποσχόμενες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα και με προοπτικές για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων. Στο τραπέζι του διαλόγου θα βρεθούν επίσης οι μεταφορές και τα logistics, και θα συζητηθούν οι τρόποι ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων.

Σχετικά άρθρα