Τινάζει την μπάνκα ο Μέρντοχ για τον βρετανικό Sky

Τινάζει την μπάνκα ο Μέρντοχ για τον βρετανικό Sky

Ο Μέρντοχ ανεβάζει την προσφορά για το Sky στα 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την Comcast.

Η 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ αύξησε την προσφορά της για την βρετανική Sky σε μία συμφωνία που αποτιμά τον όμιλο συνδρομητικής τηλεόρασης στα 32,5 δισεκ. δολάρια, ξεπερνώντας προς το παρόν την προσφορά της ανταγωνίστριας Comcast.

Η Fox, που προσπαθεί να εξαγοράσει τον πανευρωπαϊκό όμιλο από τον Δεκέμβριο του 2016, αύξησε την προσφορά της στις 14 λίρες ανά μετοχή από τις 10,75 λίρες ανά μετοχή προηγουμένως.

Ωστόσο, η Fox μπορεί και πάλι να βρεθεί αντιμέτωπη με περαιτέρω ανταγωνισμό από τον αμερικανικό κολοσσό καλωδιακής τηλεόρασης Comcast, που υπέβαλε τη δική του προσφορά για την Sky τον Φεβρουάριο, αποτιμώντας τον πανευρωπαϊκό όμιλο στις 12,50 λίρες ανά μετοχή.

Η Fox κατέχει ήδη το 39% της Sky.

Οπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρεία βρίσκεται ακόμη εν αναμονή έγκρισης από το Λονδίνο – το πράσινο φως μπορεί να δοθεί και αυτή την εβδομάδα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρυθμιστική έγκριση, η Fox συμφώνησε να πουλήσει το βραβευμένο κανάλι ειδήσεων του Sky στη Disney, έτσι ώστε ο Μέρντοχ να μην έχει υπό τον έλεγχό του ένα μεγάλο κομμάτι των βρετανικών ΜΜΕ.

Η μάχη για το Sky, το μεγαλύτερο συνδρομητικό τηλεοπτικό σταθμό της Βρετανίας, αντανακλά τις σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο χώρο της παγκόσμιας βιομηχανίας της διασκέδασης, καθώς οι τιτάνες των ΜΜΕ αγωνίζονται μεταξύ τους για να κλείσουν συμφωνίες δισεκατομμυρίων έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταγωνιστούν διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως το Netflix και το Amazon.