Το Τιτάνια «χαμογελά» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Τιτάνια «χαμογελά» στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της ιστορικής ξενοδοχειακής επιχείρησης περνά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει έναν ακόμη λόγο να χαμογελάει καθώς στη διαθήκη του 70χρονου επιχειρηματία, Κωνσταντίνου Μαλάμου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από δύο μήνες, αναφέρεται ρητώς πως το 49% των μετοχών του ιστορικού ξενοδοχείου περνάει στα χέρια του ιδρύματος.

Το Τιτάνια, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου στην Αθήνα, μεταξύ Συντάγματος και Ομόνοιας, και μετρά 35 χρόνια ζωής, θεωρείται από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία του κέντρου. Ανακαινίστηκε δε το 2004 κατά την περίοδο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας και το 2007 επενδύθηκε με μάρμαρο Πεντέλης. Πέραν της θέσης του, αφού βρίσκεται μόλις μια ανάσα από την Ομόνοια, επιλέγεται από τους ξένους για την εσωτερική του διακόσμηση με μωσαϊκά από την Ελληνική ιστορία, ενώ συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό επισκεπτών χάρη στους χώρους στους οποίους διοργανώνονται μερικά από τα σημαντικότερα συνέδρια ετησίως, καθένας από τους οποίους μπορεί να φιλοξενήσει από 30 έως 600 άτομα.

Ο επιχειρηματίας Μαλάμος είχε στο παρελθόν δωρίσει σημαντικά ποσά με σκοπό να βοηθήσει τη δράση του οργανισμού, χωρίς όμως να αποκαλύψει ποτέ την ταυτότητά του. Η είδηση ξάφνιασε τόσο τα μέλη της οικογένειάς του όσο και τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ανέλπιστο δώρο. Βασική προϋπόθεση για την είσπραξη και διαχείριση των εσόδων του ξενοδοχείου από το ίδρυμα είναι η εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τουκαι η κάλυψη των αναγκών των παιδιών, ενώ είναι απαραίτητη η συμμετοχή του κ. Γιαννόπουλου στα διοικητικά συμβούλια της ξενοδοχειακής επιχείρησης, χωρίς ωστόσο το ίδρυμα να έχει το δικαίωμα αναμίξεως στην εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Σημειώνεται πως η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Μέρος της τεράστιας περιουσίας του εκλιπόντος πέρασε στις δύο ανιψιές που είχε από τη μεριά της αδελφής του. Πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η βίλα-παλάτι στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.

Όσο για τον Κωνσταντίνο Μαλάμο, ήταν απόγονος της γνωστής αθηναϊκής οικογενείας Πεσμαζόγλου, μέλη της οποίας διακρίθηκαν στην πολιτική και τις επιστήμες. Τη δεκαετία του ’80 παντρεύτηκε με την Ντέπυ Χανδρή αλλά δεν απέκτησαν παιδιά καθώς ο γάμος του διήρκησε μικρό χρονικό διάστημα.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν το όνομα της οικογένειας Πεσμαζόγλου συνδέθηκε άρρηκτα με τον επιχειρηματικό κόσμο και τον τραπεζικό κλάδο αφού μέλη της οικογένειας ίδρυσαν την τράπεζα «Πεσμαζόγλου και Υιοί», η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες έχοντας ως πελάτες μεταξύ άλλων τον Γεώργιο Αβέρωφ.

Με την εγκατάσταση των μελών της οικογένειας στην Αθήνα, ο Ιωάννης Πεσμαζόγλου εξαγόρασε την Τράπεζα Αθηνών μετατρέποντάς την σε ένα από τα σημαντικότερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας με υποκαταστήματα στην Αίγυπτο και την Τουρκία.

Μεταξύ των ακινήτων της οικογένειας είναι η πολυκατοικία Πεσμαζόγλου (Βασιλίσσης Σοφίας 2 – 4, Αθήνα), το ξενοδοχείο Ακταίο (Νέο Φάληρο), η Στοά Πεσμαζόγλου (Πανεπιστημίου, Αθήνα) κ.α

Διαβάστε ακόμη: 

Οι καλύτερες ταράτσες ξενοδοχείων στον κόσμο

Ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν για την εξωτερική τους ομορφιά