«Τιτιβίσματα» Κουβέλη εναντίον του ΠΑΣΟΚ

«Τιτιβίσματα» Κουβέλη εναντίον του ΠΑΣΟΚ

Η ΔΗΜΑΡ δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του η πρόταση για συγκρότηση τρίτου πόλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της.

Η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, του νέου πόλου, δεν θα γίνει με κομματικές συμπτύξεις και συναντήσεις κορυφής, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Κρήτης αποσπάσματα της οποίας ανέβηκαν και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Όχι, δεν απευθυνόμαστε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό, με την ηγεσία του, έκανε τις επιλογές του», τόνισε ο κ. Κουβέλης και άσκησε κριτική στην ηγεσία του συγκυβερνώντος κόμματος για τη στάση του στην υπόθεση της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Βενιζέλος δικαιούται να κάνει τις επιλογές του, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνταχθεί με τη ΔΗΜΑΡ, για το θέμα ΕΡΤ».

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι η πρότασή του, η συμμαχία αυτή, όπως είπε, δεν θα παγιδεύεται στον λαϊκισμό, στη δημαγωγία και στην άρνηση των αλλαγών, αφορά τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που αρνούνται καθεστηκυίες πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση.

Πέρασε η τροπολογία για την ΕΥΔΑΠ

«Επιδιώκουμε τη συγκρότηση, σε προγραμματική βάση, μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της Δημοκρατικής Αριστεράς, τη δημιουργία ενός πόλου προοδευτικού, βασισμένου στους άξονες δημοκρατία- κοινωνική συνοχή- ανάπτυξη, με ωφέλειες για όλους, με προοπτικές για όλους, του εκσυγχρονισμού και όχι της απορρύθμισης. Διεκδικούμε έναν άλλο τρόπο, έναν άλλο δρόμο. Τον δρόμο των εξυγιαντικών δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, του δίκαιου επιμερισμού των βαρών», υπογράμμισε. Στη συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ με την επιλογή του ωθείται στην αποδοχή συντηρητικών πολιτικών και απέρριψε ταυτόχρονα τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρει ένα κάλεσμα που, στο όνομα της Αριστεράς, θα ρίξει τη χώρα σε δρόμους διακινδύνευσης της παραμονής της στο ευρώ και την ΕΕ», ενώ επισήμανε ότι «απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι λύση οι μονομερείς ενέργειες καταγγελίας του Μνημονίου και αποκήρυξης του χρέους».


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ περιέγραψε τον τρίτο πόλο τον οποίο θα επιδιώξει να συγκροτήσει το κόμμα του, ως υπέρβαση του διπόλου ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως καρικατούρα του παλαιού δικομματισμού.

Πρώτοι στην ανεργία στην E.E. και τον Ιούνιο

Ταυτόχρονα προσδιόρισε το πολιτικό διακύβευμα στην κρίσιμη φάση που διανύει η χώρα, λέγοντας ότι «η διάκριση μεταξύ Δεξιάς/ Αριστεράς συμφύεται με τον διαχωρισμό ευρωπαϊκός ή μη προσανατολισμός».

Σχετικά με το ενδεχόμενο να προκύψουν πρόωρες εκλογές από τις εξελίξεις, ο κ. Κουβέλης δεν το απέκλεισε, λέγοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη την πολιτική σταθερότητα. Όμως, δεν ταυτίζεται με τη συντηρητική πολιτική και τη διαρκή υποχώρηση στις πιέσεις της τρόικας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ