Τίτλοι τέλους για το κινηματογραφικό στούντιο του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Τίτλοι τέλους για το κινηματογραφικό στούντιο του Χάρβεϊ Γουάινστιν
epa06254011 (FILE) - Harvey Weinstein, head of Miramax talks on his mobile phone at the third day of meeting at Allen and Company's 22nd Annual Media Conference in Sun Valley, Idaho, USA, 09 July 2004 (reissued 09 October 2017). According to media reports on 09 October 2017, Hollywood producer Harvey Weinstein was fired from The Weinstein Company, which he co-founded, after additional information surfaced concerning his conduct amid accusations of decades of sexual harassment. EPA/PETER FOLEY / POOL *** Local Caption *** 00229950

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και έλυσε τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που επέβαλαν τη σιωπή στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το κινηματογραφικό στούντιο που ίδρυσε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και ο αδελφός του Ρόμπερτ υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και ανακοίνωσε ότι λύει τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας που επέβαλαν τη σιωπή στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης του Χάρβεϊ Γουάινστιν και σε όσους ήταν μάρτυρες αυτής.

H κίνηση αυτή της The Weinstein Company έχει στόχο να διευκολύνει μια προσφορά εξαγοράς της από εταιρία επενδύσεων.

Σε ανακοίνωσή της χθες βράδυ, η διεύθυνση του υπερχρεωμένου στούντιο The Weinstein Company, το οποίο διώκεται δικαστικά από πρόσωπα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε αίτηση για πτώχευση. Η διεύθυνση πρόσθεσε ότι βρήκε μια συμφωνία με την επενδυτική εταιρία Lantern Capital για την εξαγορά της εταιρίας, παρότι η συμφωνία μένει να επικυρωθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο.

“Παρότι ελπίζαμε να επιτύχουμε μια εξαγορά εκτός δικαστηρίου, το διοικητικό συμβούλιο είναι ευτυχές που έχει ένα πλάνο το οποίο επιτρέπει τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετοχών, τη διασφάλιση στο μέγιστο βαθμό των θέσεων εργασίας και την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματα”, δήλωσε ο Ρόμπερτ Γουάινστιν.

Καμιά πληροφορία δεν έχει δοθεί για τη συμφωνία της εξαγοράς.

H TWC ανακοίνωσε επίσης ότι λύει “αμέσως” τους όρους εμπιστευτικότητας που υπογράφηκαν με πρωτοβουλία του Γουάινστιν “στο μέτρο που αυτές εμπόδιζαν να μιλήσουν τα πρόσωπα που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση από τον 66χρονο Χάρβεϊ Γουάινστιν ή ήταν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει ή να εξαναγκάζεται να μένει σιωπηλός. Η εταιρία ευχαριστεί τα πρόσωπα που είχαν το θάρρος και μίλησαν. Οι φωνές σας ενέπνευσαν ένα κίνημα αλλαγής για τη χώρα και τον κόσμο”.

Η εταιρία, προσεκτική, δεν αναφέρει πόσες συμφωνίες εμπιστευτικότητας είχαν υπογραφεί με τον τρόπο αυτό.

Παρότι εκατό γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό, η ανακοίνωση αυτή ανοίγει τον δρόμο και για άλλες αποκαλύψεις.

Ο εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης ‘Ερικ Σνάιντερμαν, που άσκησε δίωξη σε βάρος της εταιρίας τον Φεβρουάριο και εμπόδισε μια συμφωνία εξαγοράς της TWC ελλείψει επαρκών διατάξεων για τα θύματα του Χάρβεϊ Γουάινστιν, εξέφρασε ικανοποίηση για την ανακοίνωση αυτή.

Αυτό “θα επιτρέψει σε στόματα που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν φιμωμένα να μπορέσουν επιτέλους να ανοίξουν και οι φωνές να ακουστούν”, αναφέρει σε ανακοίνωση του υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσίες του συνεχίζουν να εμπλέκονται στη διαδικασία της πτώχευσης για να διασφαλίσουν την καλή αποζημίωση και την προστασία των θυμάτων”.

Η αίτηση για πτώχευσης έγινε αφού η εταιρία πέρασε από διάφορες φάσεις.

Η TWC διαπραγματεύτηκε επί μακρόν μια εξαγορά με την πρώην υπεύθυνη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις επί προεδρίας Ομπάμα, τη Μαρία Κοντρέρας-Σουίτ, η οποία ήθελε να αγοράσει το στούντιο αντί 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν ξαφνικά πριν από δυο εβδομάδες.