Το 2022 ξεκινά το παρθενικό του ταξίδι ο «Τιτανικός ΙΙ»

Περίπου 500 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για την κατασκευή του νέου Τιτανικού, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος.

Την αναβίωση του πρότζεκτ «Τιτανικός ΙΙ», το οποίο είχε «παγώσει» λόγω οικονομικών δυσκολιών, ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ο Αυστραλός επιχειρηματίας Κλάιβ Πάλμερ.

Βάσει των εκτιμήσεων του προέδρου της Blue Star Line, ο Τιτανικός ΙΙ, πιστό αντίγραφο του Τιτανικού, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι το 2022.

Σύμφωνα με το CBS News, περίπου 500 εκατ. δολάρια θα δαπανηθούν για την κατασκευή του νέου Τιτανικού, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει 2.400 επιβάτες και 900 μέλη πληρώματος.

Κατά τον κ. Πάλμερ, εφόσον όλα πάνε βάσει σχεδίου, το πλοίο θα κάνει το παρθενικό του ταξίδι από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον το 2022, ενώ στη συνέχεια θα διασχίσει τον Ατλαντικό με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη, ακολουθώντας τη ρότα του μοιραίου ταξιδιού του Τιτανικού.

Η υλοποίηση του πρότζεκτ είχε ανακοινωθεί αρχικά το 2012, με την προοπτική το παρθενικό δρομολόγιο να πραγματοποιηθεί το 2018.

Ωστόσο, καθώς παρουσιάστηκαν οικονομικά προβλήματα, το πρότζεκτ μπήκε στο συρτάρι το 2015 και αναβίωσε ξανά τον Σεπτέμβριο.

Ο Τιτανικός, βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο, βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 έπειτα από σύγκρουση με παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Η βύθισή του προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 1.500 ατόμων σε ένα από τα πιο θανατηφόρα ναυτικά δυστυχήματα σε καιρό ειρήνης στη σύγχρονη ιστορία.