Το 75% της BIT Software Romania εξαγόρασε η Entersoft

Το 75% της BIT Software Romania	εξαγόρασε η Entersoft

Η Entersoft εξαγόρασε το 75% της BIT Software, πάροχο επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από αυτή την εξαγορά, ο Όμιλος Entersoft ουσιαστικά διπλασιάζει την αγορά στην οποία απευθύνεται. Μαζί με τη δική της θυγατρική στη χώρα, ο Όμιλος Entersoft θα είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές επιχειρηματικού λογισμικού στη Ρουμανία με το πληρέστερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Ο όμιλος καλύπτει λύσεις για ολόκληρο το εταιρικό οικοσύστημα με cloud ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales and Service, καθώς και BI και κάθετες λύσεις για όλες σχεδόν τις κάθετες αγορές.

Τα έσοδα της BIT Software για το 2021 ήταν περίπου 3,2 εκατ. ευρώ και τα EBITDA στα 0,3 εκατ. ευρώ. Έχει μηδενικό δανεισμό, απασχολεί 71 υπαλλήλους και έδρα το Brasov και με υποκατάστημα στο Βουκουρέστι.

Βάσει της συμφωνίας, η Entersoft θα αποκτήσει αρχικά το 75% της εταιρείας έναντι 3 εκατ. ευρώ. Μετά την εξαγορά, η Entersoft θα συγχωνεύσει την υφιστάμενη θυγατρική της στη Ρουμανία με τη νεοαποκτηθείσα BIT Software, προκειμένου να εδραιώσει την παρουσία της στην αγορά. Η νέα εταιρεία θα λειτουργεί στη Ρουμανία με την επωνυμία BIT Software.

Τέλος, μετά από μια περίοδο περίπου 3 ετών, η Entersoft θα εξαγοράσει τον μέτοχο μειοψηφίας της ενοποιημένης οντότητας και θα γίνει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί από τα διαθέσιμα μετρητά της εταιρείας.