To ALBA φέρνει ΜΒΑ φοιτητές του Harvard στην Αθήνα για project ελληνικών επιχειρήσεων

To ALBA φέρνει ΜΒΑ φοιτητές του Harvard στην Αθήνα για project ελληνικών επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο των ετήσιων project που διοργανώνει και υλοποιεί με πανεπιστήμια απ’ όλο τον κόσμο.

Το Σάββατο 12 Μαΐου, σε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας, είκοσι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με εξήντα φοιτητές του Harvard Business School (HBS) και αντάλλαξαν ιδέες για δώδεκα πραγματικά project ελληνικών επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους (λιανικό εμπόριο, ΜΚΟ, βιομηχανίες κ.λπ.).

Οι φοιτητές ΜΒΑ του Harvard επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πλαίσιο του μαθήματός τους Field Global Immersion. Πριν από μερικούς μήνες, το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Alba και απόφοιτοι του Harvard ξεχώρισαν από την ελληνική επιχειρηματική αγορά κάποιες εταιρείες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαιρετικό εργαλείο νέας γνώσης για τους φοιτητές του Harvard που προέρχονται απ’ όλο τον κόσμο. Έπειτα από προεργασία μηνών κατά τους οποίους οι φοιτητές επικοινωνούσαν εξ αποστάσεως συστηματικά με τις ελληνικές επιχειρήσεις, διοργανώθηκε το ταξίδι στην Αθήνα, έτσι ώστε να μελετήσουν από κοντά την ελληνική αγορά και να πάρουν μια γεύση από το επιχειρηματικό περιβάλλον όπου δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Οι φοιτητές δημιούργησαν νέες υπηρεσίες, προϊόντα, διαδικασίες κ.ά. και, με τη βοήθεια των Ελλήνων φοιτητών, τελειοποίησαν τις παρουσιάσεις τους τις οποίες και παρέδωσαν στις επιχειρήσεις προς υλοποίηση. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία μάθησης για τους φοιτητές και των δύο σχολείων, καθώς και για τις εταιρείες που είχαν την ευκαιρία να ακούσουν φρέσκιες ιδέες, δομημένες και έτοιμες προς υλοποίηση την επόμενη ημέρα.

«Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα του Harvard Business School παραθέτοντας ως πρόκληση την αναζήτηση και προσέλκυση νέων εθελοντών για το πρόγραμμα “Μπορούμε στη Λαϊκή”. Οι σπουδαστές του Harvard Business School, που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρόταση, διεκπεραίωσαν την αποστολή τους στο ακέραιο, παρουσιάζοντας μια σειρά στοχευμένων και εξαιρετικών προτάσεων, τις οποίες και θα εφαρμόσουμε άμεσα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης από τη ΜΚΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ που ήταν μία από τις δώδεκα εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Όπως επισήμανε ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάκος, φοιτητής ΜΒΑ του Alba, «ήταν μια μοναδική ευκαιρία να συνεργαστούμε με φοιτητές ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Δόθηκε η ευκαιρία και σε εκείνους και σε εμάς να βελτιώσουμε τις διαπολιτισμικές μας δεξιότητες αλλά και να δοκιμάσουμε την κριτική μας σκέψη όσον αφορά την επιχειρηματική καινοτομία».

Το Alba διοργανώνει και υλοποιεί κάθε χρόνο παρόμοια πρότζεκτ για αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις και start-ups με πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.