Το αμερικανικό μεγα-δίκτυο CBS επανενώνεται με τη Viacom ως απάντηση στο… Netflix

Το αμερικανικό μεγα-δίκτυο CBS επανενώνεται με τη Viacom ως απάντηση στο… Netflix
Είναι το τελευταίο σε ένα κύμα μέγα-συγχωνεύσεων μέσων που στοχεύουν να αντιμετωπίσουν την απειλή που αποτελούν οι disruptors της Silicon Valley για τους παραδοσιακούς παίκτες της βιομηχανίας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η CBS και η Viacom συμφώνησαν να συγχωνευθούν. Η Viacom πλέον αποτιμάται σε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, επανενώνοντας δύο μέρη μιας ιστορικής αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης που θέλει να ανταγωνιστεί σε μια βιομηχανία ψυχαγωγίας που έχει διαταραχθεί από το Netflix.

Η εταιρεία, που μετονομάστηκε σε “ViacomCBS“, συγκεντρώνει το τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικής με την μεγαλύτερη τηλεθέαση, που φιλοξενεί εκπομπές όπως τα 60 Λεπτά και το Bing Bang Theory, τον ιδιοκτήτη του κινηματογραφικού στούντιο Paramount Pictures και ένα χαρτοφυλάκιο καλωδιακών καναλιών.

Η επανένωση των δύο αδελφών εταιρειών, που ελέγχονται από την οικογένεια των Redstone, προετοιμάζοταν για χρόνια. H Shari Redstone, αντιπρόεδρος των δύο εταιρειών, δήλωσε: «Ο πατέρας μου είπε κάποτε ότι «το περιεχόμενο είναι βασιλιάς »και ποτέ δεν ισχύει περισσότερο από σήμερα».

H συγχώνευση της CBS και της Viacom είναι μια νίκη για την κ. Redstone, ηγέτιδα μιας οικογενειακής επιχείρησης που ελέγχει και τα δύο δίκτυα. Επεδίωκε την συμφωνία για τουλάχιστον τρία χρόνια, αλλά ήρθε αντιμέτωπη με έντονες αντιδράσεις από το διοικητικό συμβούλιο του CBS. Η κ. Redstone θα είναι πρόεδρος της συνδυασμένης εταιρείας.