Το Άμπου Ντάμπι θα φιλοξενήσει το Fortune Global Forum για το 2023

Το Άμπου Ντάμπι θα φιλοξενήσει το Fortune Global Forum για το 2023
Photo: pixabay.com
Η ανακοίνωση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το κορυφαίο συνέδριο του Fortune θα πραγματοποιηθεί στη Μέση Ανατολή και συνιστά ένα relaunch για τα διεθνή συνέδρια του brand.

Ο κύβος ερίφθη χθες Τρίτη 24 Ιουνίου. Το 2023 το Fortune Global Forum, η κατεξοχήν συνάντηση των CEOs των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών του κόσμου, θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση έγινε από τον CEO του Fortune, Alan Murray, και τον Εξοχότατο Rashed Al Blooshi, Υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης του Άμπου Ντάμπι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου το πρωί της 24ης Ιανουαρίου στο Emirates Palace στο Άμπου Ντάμπι.

Σχετικά με τη σύμπραξη, ο Εξοχότατος Al Blooshi δήλωσε: «Η ταχέως εξελισσόμενη πορεία που ακολουθεί ο κόσμος απαιτεί κοινή δράση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών γύρω από τις εμπορικές ανισορροπίες, τα ESG και την επισιτιστική ασφάλεια, μεταξύ πολλών άλλων. Συστήνω συγκρατημένη αισιοδοξία και τονίζω τη σημασία της συνεργασίας προς την κατεύθυνση βιώσιμων έργων, ως το κλειδί για μακροχρόνια ανάπτυξη και ανθεκτικότητα». Και επεσήμανε: «Βλέπουμε μια κρίσιμη ανάγκη να ευθυγραμμιστούμε με τους εταίρους μας στο Fortune με σκοπό να βοηθηθούμε όλοι μας και να συναποφασίσουμε το κοινό μας μέλλον και να πάρουμε διαυγείς απαντήσεις από τους εμπειρογνώμονες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Από την πλευρά του, ο CEO του Fortune, Alan Murray δήλωσε για την επιλογή του Άμπου Ντάμπι από το Fortune, ότι η χρονική στιγμή είναι η κατάλληλη. «Πέταξα εδώ την Κυριακή από το Νταβός της Ελβετίας και όλοι οι εταιρικοί ηγέτες με τους οποίους μίλησα στο Νταβός βρίσκονταν σε διαδικασία επανεξέτασης των επιχειρηματικών δεδομένων τους για αυτή τη νέα εποχή για το επιχειρείν που ανοίγεται μπροστά μας» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πραγματικά τρεις μεγάλοι μετασχηματισμοί στους οποίους επικεντρώνονται οι επιχειρηματικοί ηγέτες και νομίζω ότι το Άμπου Ντάμπι διαθέτει τα κατάλληλα asset για να φιλοξενήσει μια συζήτηση γύρω και από τους τρεις», είπε ο ίδιος, αναφερόμενος στην τεχνολογική επανάσταση, τον επαναπροσδιορισμό της παγκοσμιοποίησης, καθώς οι εταιρείες επανεξετάζουν το παγκόσμιο αποτύπωμά τους, και την επανάσταση της βιωσιμότητας για την αντιμετώπιση της υπαρξιακής απειλής της κλιματικής αλλαγής.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Fortune Global Forum θα φιλοξενηθεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής/Βόρειας Αφρικής (MENA). Σηματοδοτεί επίσης την επιστροφή των Fortune Live Media στη φιλοξενία των καλύτερων στην κατηγορία τους exclusive συνεδρίων διεθνώς, στα οικονομικά κέντρα του κόσμου, αφότου παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Fortune Global Forum προσελκύει αρχηγούς κρατών και οικονομικούς ηγέτες μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους των μεγαλύτερων πολυεθνικών εταιρειών του κόσμου. Φέτος, θα περιλαμβάνονται πολλές εταιρείες από τη λίστα 2023 Fortune Arabia 500, η οποία θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια του Φόρουμ και η οποία δημοσιεύεται από την αραβική εταιρεία ψηφιακού περιεχομένου Majarra. Οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Φόρουμ εμπλέκονται ενεργά σε συζητήσεις υπό την καθοδήγηση των βραβευμένων συντακτών του Fortune, η δημοσιογραφική οπτική των οποίων παρέχει μοναδικές γνώσεις σχετικά με τις βασικές τάσεις και τους ηγέτες που οδηγούν τις επιχειρήσεις προς τα εμπρός.

Το θέμα του Παγκόσμιου Φόρουμ του 2023, «Μια νέα εποχή για τις επιχειρήσεις», θα διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εταιρείες τους έχουν συνειδητοποιήσει τον καθοριστικό τους ρόλο στην προώθηση διαρκών και θετικών κοινωνικών αλλαγών, αλλά και τη μεγάλη ευθύνη που συνοδεύει μια τέτοια δύναμη. Με τον ρόλο των πολυεθνικών επιχειρήσεων και την οικονομική πολιτική να βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, οι καλύτερες εταιρείες επαναπροσδιορίζουν τόσο την αποστολή όσο και τον τρόπο λειτουργίας τους και μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες για ανανέωση και ανάπτυξη.

Από το 1995, το Fortune Global Forum προσελκύει παγκόσμιους ηγέτες και επικεφαλής παγκόσμιων επιχειρήσεων –προέδρους διοικητικού συμβουλίου και CEO των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου- για να μιλήσουν για τα δυναμικά σύνορα του διεθνούς εμπορίου. Η συμμετοχή στο Fortune Global Forum γίνεται μόνο με πρόσκληση και στους αναμενόμενους προσκεκλημένους θα περιλαμβάνονται CEO πολυεθνικών εταιρειών και οι επικεφαλής των σημαντικότερων εταιρειών των ΗΑΕ, μαζί με παγκόσμιους ηγέτες.

Στα προηγούμενα Fortune Global Forum έχουν συμμετάσχει αρχηγοί κρατών, όπως οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Bill Clinton και George H.W. Bush και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau, καθώς και πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, όπως οι Jamie Dimon της J.P. Morgan Chase, Ginni Rometty της IBM, Tim Cook της Apple, Robert Iger της Walt Disney Company, Pony Ma της Tencent Holdings, Alex Gorsky της Johnson & Johnson, Ajay Banga της Mastercard Inc, JackMa της Alibaba, Frederick W. Smith της FedEx, Kai-Fu Lee της Sinovation Ventures και Carlos Brito της Anheuser-Busch InBev.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://fortune.com/conferences/fortune-global-forum-2023/.