Το αντίο του Κυριάκου στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Το αντίο του Κυριάκου στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
œ  ˘ÌÛÙ·ÌÙflÌÔÚ ÃÁÙÛÔÙ‹ÍÁÚ (ƒ) Í·È Ô  ıÒÈ‹ÍÔÚ ÃÁÙÛÔÙ‹ÍÁÚ (¡), ÛÙ· „ͷflÌÈ· ÙÔı ÃÌÁÏÂflÔı ÂÍÙÂÎÂÛË›ÌÙ˘Ì ·ÙÒÈ˘Ù˛Ì Í·Ù‹ ÙÁ ‰È‹ÒÍÂÈ· ÙÁÚ √ÂÒÏ·ÌÈÍfiÚ  ·ÙÔ˜fiÚ ÛÙÔ ”ÍÔÂıÙfiÒÈÔ ÙÁÚ  ·ÈÛ·ÒÈ·ÌfiÚ, ÙÁÌ –·Ò·ÛÍÂıfi 24 …ÔıÌflÔı 2005.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook o πρόεδρος τη ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον πατέρα του και τον ευχαριστεί για όλα.

“Σε ευχαριστώ για όλα”. Με αυτές τις τέσσερις, γεμάτες συγκίνηση λέξεις, και μια φωτογραφία από όταν ήταν παιδί πλάι στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποχαιρετά.

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο εγγονός του, Κώστας Μπακογιάννης είπε το δικό του “αντίο” στον παππού του, με ένα ποίημα του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος έγραψε χαρακτηριστικά:

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών.
“Σήμερα στη 01:00 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή, περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους που αγαπούσε και τον αγαπούσαν”, αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του επίτιμου είχε επιδεινωθεί. Βρισκόταν στο σπίτι, υπό ιατρική παρακολούθηση και ο πρόεδρος της ΝΔ καθόριζε το πρόγραμμα του, ώστε να βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες δίπλα στον πατέρα του.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Τετάρτη στις 15:00 στην Μητρόπολη Αθηνών και την Πέμπτη το απόγευμα θα ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Κρήτη.