Το απίστευτο ποσό που μπορεί να «πιάσει» το θρυλικό μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες σε δημοπρασία

Το απίστευτο ποσό που μπορεί να «πιάσει» το θρυλικό μπικίνι της Ούρσουλα Άντρες σε δημοπρασία
LON02 - 20010214 - LONDON, UNITED KINGDOM : Christie's Auctioneer Hugh Edmeads takes bids at the James Bond memorabilia auction at Christies auction house in London 14 February 2001. The picture shows the bikini worn by Ursula Andress in the film "Dr No" in 1962, it is expected to reach £40,000 (58,000 USD, 63 000 euros). EPA PHOTO AFP/HUGO PHILPOT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ίδια η Ούρσουλα Αντρες αποφάσισε το 2001 να πουλήσει σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο το μπικίνι, το οποίο είχε στην κατοχή της από το 1962.

Παρότι η νέα κινηματογραφική ταινία της σειράς του Τζέιμς Μποντ δεν θα βγει στις αίθουσες πριν από τα μέσα του 2021, οι λάτρεις του πράκτορα 007 με μεγάλη οικονομική επιφάνεια θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα από τα διασημότερα «αξεσουάρ» των ταινιών του.

Το μπικίνι χρώματος ελεφαντοστού, το οποίο φόρεσε η ηθοποιός Ούρσουλα Άντρες στον «Δρα Νο», την πρώτη ταινία της σειράς, βγαίνει σε πλειστηριασμό στο Λος Αντζελες, με την τιμή αγοράς του να εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 500.000 δολάρια, σύμφωνα με ειδικούς του χώρου. Η Ελβετή ηθοποιός, που έπαιξε τον ρόλο της Χάνεϊ Ράιντερ στον «Δρα Νο» το 1962, για να γίνει το πρώτο «κορίτσι του Μποντ», βγαίνει από τη θάλασσα φορώντας το θρυλικό μαγιό μπικίνι, ζώνη με καταδυτικό μαχαίρι και κρατώντας ένα όστρακο. «Πρόκειται για το διασημότερο μαγιό στην ιστορία, ενώ αυτή είναι ίσως η πλέον αξιομνημόνευτη σκηνή από όλες τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Η Ούρσουλα Αντρες έκανε το μπικίνι αποδεκτό στις παραλίες του κόσμου, σε μία εποχή κατά την οποία διατηρούσε ακόμη στοιχεία μεταπολεμικού συντηρητισμού, ενώ αυτή δημιούργησε το φαινόμενο των κοριτσιών του Μποντ», λέει ο Μπράιαν Τσέινς, που έχει αναλάβει τον πλειστηριασμό του ιστορικού μπικίνι.

Η ίδια η Ούρσουλα Αντρες αποφάσισε το 2001 να πουλήσει σε πλειστηριασμό στο Λονδίνο το μπικίνι, το οποίο είχε στην κατοχή της από το 1962. Άλλα αντικείμενα από ταινίες Τζέιμς Μποντ που θα βγουν «στο σφυρί» στο Λος Αντζελες είναι οι πιτζάμες με μονόγραμμα «Τζ. Μπ.», που φόρεσε ο Ρότζερ Μουρ στην ταινία «Ζήσε και άφησε τους άλλους να πεθάνουν» (εκτιμώμενη τιμή αγοράς 10.000 με 15.000 δολάρια), το σακάκι που φόρεσε ο «κακός» της ταινίας «Τα διαμάντια είναι παντοτινά», Ερνστ Μπλόφελντ (20.000 με 30.000 δολάρια) και η επενδεδυμένη με στρας και κρύσταλλα κάπα της Τζέιν Σέιμουρ πάλι στο «Ζήσε και άφησε τους άλλους να πεθάνουν» (60.000 με 80.000 δολάρια). Η σπανιότητα αντικειμένων και κοστουμιών από τις ταινίες Τζέιμς Μποντ και η επιμονή των συλλεκτών να τα αποκτήσουν έχουν αυξήσει τις τιμές σε ασυνήθιστα επίπεδα.

Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί μέσω Διαδικτύου, εξαιτίας των κανόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.