Το «απόρθητο» θησαυροφυλάκιο Βitcoin της Xapo στην Ελβετία εξαγόρασε η Coinbase

Το «απόρθητο» θησαυροφυλάκιο Βitcoin της Xapo στην Ελβετία εξαγόρασε η Coinbase
Photo:
Η απόφαση εξαγοράς καθιστά την Coinbase διαχειρίστρια του 5% των κρυπτονομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Coinbase, επενδύει ακόμα περισσότερο στις «καταθέσεις» Bitcoin, προχωρώντας στην εξαγορά του θησαυροφυλακίου Bitcoins της Xapo.

Το αποκαλούμενο «απόρθητο» θησαυροφυλάκιο βρίσκεται σε έναν ορεινό όγκο της Ελβετίας και αποτελεί τον χώρο φύλαξης των ιδιωτικών κλειδιών Bitcoins συνολικής αξίας 7 δισεκ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το Fortune, η Coinbase μετά από αυτήν την ενέργεια φέρεται να διαχειρίζεται το 5% των κρυπτονομισμάτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία, ξεπερνώντας τη μεγάλη επενδυτική εταιρεία Fidelity, η οποία είχε επίσης καταθέσει προσφορά για το θησαυροφυλάκιο της Xapo.

Η Xapo, στους πελάτες της οποίας συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα όπως η Greyscale Investments, η οποία διαχειρίζεται μεγάλες επενδύσεις τρίτων σε Bitcoin, πρόκειται να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Το αποθετήριο Bitcoin της Xapo δημιουργήθηκε παράλληλα με τη βασική της απασχόληση, αυτήν της διαχείρισης κρυπτονομισμάτων σε επίπεδο καταναλωτών.

Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του «απόρθητου» θησαυροφυλακίου στα βουνά της Ελβετίας, μάλλον έπαιξε σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης πώλησης στην Coinbase.