Το Apple Watch «σκότωσε» του ωρολογοποιούς;

Το Apple Watch «σκότωσε» του ωρολογοποιούς;

Ως ισχυρό και επικίνδυνο ανταγωνιστή βλέπει το νέο προϊόν της Apple, η Swatch, εκτιμώντας πως θα οδηγήσει σε πτώση τις ελβετικές εξαγωγές ρολογιών.

Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple αποτελεί απειλή τους παραδοσιακούς κατασκευαστές ρολογιών. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο Έλμαρ Μοκ, συνιδρυτής της Swatch, ο οποίος έδωσε τη γνώμη του για το νέο ρολόι στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η Apple θα πετύχει γρήγορα», είπε ο Μοκ. «Θα θέσει σε μεγάλη πίεση την παραδοσιακή ωρολογοποιία και τις δουλειές στην Ελβετία.»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μοκ, το Apple Watch θα μπορούσε να πουλήσει 20 με 30 εκατομμύρια αντίτυπα τον χρόνο. Την προηγούμενη χρονιά η Ελβετία εξήγαγε 28,6 εκατομμύρια ρολόγια, σύμφωνα με το Bloomberg. «Οτιδήποτε με τιμή μεταξύ των 500 και 1000 φράγκων βρίσκεται σε κίνδυνο», συνέχισε ο Μοκ. «Αναμένω μια “Εποχή των Πάγων” να κατευθύνεται προς το μέρος μας.»

Οι τιμές του Apple Watch κυμαίνονται μεταξύ των 349 δολαρίων, για το απλό μοντέλο, και των 17.000 δολαρίων για το υπερπολυτελές. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν στις 24 Απριλίου. Παρά τις εκτιμήσεις του Μοκ, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη η πορεία του νέου προϊόντος καθώς η συγκεκριμένη αγορά βρίσκεται ακόμα στα εμβρυικά της στάδια. Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι πωλήσεις θα κινηθούν σε ένα εύρος μεταξύ των 8 και των 41 εκατομμυρίων πωλήσεων.