Το αστρονομικό ποσό που έδωσε ο Γουόρεν Μπάφετ σε δωρεές φέτος

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το φετινό ποσό οδηγεί τις συνολικές φιλανθρωπικές δωρεές του σε περισσότερα από $37 δισ. από το 2006. Η περιουσία του φτάνει στα 67,5 δισ. σήμερα.

Tις ετήσιες φιλανθρωπικές δωρεές του σε πέντε φιλανθρωπίες, στις οποίες επέλεξε να δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ανακοίνωσε o δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, φέτος, το «Oracle of Omaha» διανέμει 15,9 εκατ. μετοχές κατηγορίας Β της Berkshire Hathaway αξίας περίπου 2,9 δισ. δολαρίων, οδηγώντας τις συνολικές φιλανθρωπικές δωρεές του σε περισσότερα από 37 δισ. δολάρια από το 2006.

Ο Μπάφετ έχει δηλώσει ότι θα δώσει περισσότερα από το 99% της περιουσίας του, με το μεγαλύτερο μέρος να πηγαίνει στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, σε μία φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από την αείμνηστη σύζυγό του Susan Thompson Buffett και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που διαχειρίζονται καθένα από τα τρία του παιδιά.

Μετά την πιο πρόσφατη δωρεά του, ο Μπάφετ διατηρεί 248.734 μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire, αξίας περίπου 67,5 δισ. δολαρίων. Πριν αρχίσει τις φιλανθρωπίες, κατείχε 474.998 μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire, οι οποίες θα άξιζαν σήμερα 129 δισ. δολάρια.