Το αστρονομικό ποσό που πλήρωσε το CBS για τα δικαιώματα της συνέντευξης των Μέγκαν-Χάρι

Το αστρονομικό ποσό που πλήρωσε το CBS για τα δικαιώματα της συνέντευξης των Μέγκαν-Χάρι
(FILES) In this file photo Britain's Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex gesture during their visit to Canada House in thanks for the warm Canadian hospitality and support they received during their recent stay in Canada, in London on January 7, 2020. - After a week of digs at Britain's royal family, just how far will Prince Harry and Meghan Markle go in their hotly anticipated interview with Oprah Winfrey? Millions of people will tune in to CBS the evening of March 7, 2021 to find out, and if that trickle of excerpts is any indication, they have scores to settle with Buckingham Palace a bit over a year after giving up frontline duties as royals and moving to southern California. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP) Photo: AFP
Στη συνέντευξη, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησαν για την αποχώρησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα και τις τεταμένες σχέσεις που έφερε η απόφασή τους αυτή, στην οικογένεια. Επίσης ανακοίνωσαν ότι περιμένουν κοριτσάκι.

Η μητρική εταιρεία της CBS, ViacomCBS, πλήρωσε μεταξύ 7 εκατομμυρίων και 9 εκατομμυρίων δολαρίων για τα δικαιώματα της εκπομπής και της συνέντευξης του ζεύγους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι με την Όπρα Γουίνφρεϊ, αναφέρει σε δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η εταιρεία παραγωγής με την οποία συνεργάζεται η Γουίνφρεϊ είχε επίσης προτείνει τη συνέντευξη στη NBC, που ανήκει στην Comcast και στην ABC, που ανήκει στη Disney, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη συμφωνία.

Εμπειρογνώμονες και αναλυτές των μέσων ενημέρωσης δήλωσαν στους The Sunday Times ότι η συνέντευξη θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει περισσότερους θεατές από το Super Bowl του Φεβρουαρίου, το οποίο παρακολούθησαν περίπου 100 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η αμοιβή πολλών εκατομμυρίων δολαρίων της ViacomCBS, που καταβλήθηκε στην Harpo, της έδωσε το δικαίωμα να μεταδίδει τη δίωρη συνέντευξη τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις διεθνή κανάλια, ανέφεραν οι πηγές στο WSJ.

Στις ΗΠΑ, η συνέντευξη μεταδόθηκε στις 8 μ.μ. της Κυριακής στο CBS.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ViacomCBS πούλησε τα δικαιώματα μετάδοσης στο ITV, το οποίο προγραμμάτισε την προβολή της συνέντευξης το βράδυ της Δευτέρας, μετά από νίκη των προσφορών από το Channel 4, το Channel 5 και το Sky, αναφέρουν οι The Sunday Times. Το BBC δεν ζήτησε να έχει τα δικαιώματα της συνέντευξης, σύμφωνα με την δημοσίευση.

Η μετάδοση της συνέντευξης από την CBS θα μπορούσε να αποφέρει πολλά έσοδα από διαφημίσεις. Το δίκτυο ζητούσε περίπου 325.000 $ (273,603 ευρώ) για 30 δευτερόλεπτα διαφήμισης κατά τη διάρκεια του προγράμματος, δηλαδή διπλάσιο ποσό από την συνηθισμένη τιμή για μια εκπομπή που προβάλλεται το ίδιο χρονικό διάστημα, λέει το WSJ, σύμφωνα με αγοραστές διαφημίσεων.

Η Μαρκλ και ο Χάρι δεν πληρώθηκαν για να συμμετάσχουν στη συνέντευξη, λέει εκπρόσωπος του ζευγαριού στο Insider.

Στη συνέντευξη, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ μίλησαν για την αποχώρησή τους από τα βασιλικά καθήκοντα και τις τεταμένες σχέσεις που έφερε η απόφασή τους αυτή, στην οικογένεια. Επίσης ανακοίνωσαν ότι περιμένουν κοριτσάκι.