Το Avalanche γίνεται το δέκατο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα με τεχνολογία που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ethereum

Το Avalanche γίνεται το δέκατο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα με τεχνολογία που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ethereum
Avalanche logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrency are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on November 6, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Μια νέα συμφωνία που σύναψε η Avalanche με την εταιρεία συμβούλων Deloitte πιθανότατα βοήθησε να προκληθεί νέο ενδιαφέρον για το νόμισμα και την υποκείμενη τεχνολογία του.

του Grady McGregor

Την Κυριακή, η τιμή του κρυπτονομίσματος Avalanche – το οποίο διαπραγματεύεται με τον κωδικό $AVAX – έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 144,96 δολαρίων, καθιστώντας το Avalanche ένα από τα δέκα πιο πολύτιμα κρυπτονομίσματα παγκοσμίως με ανώτατη χρηματιστηριακή αξία 31,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το νέο ρεκόρ σημειώθηκε ως κατάληξη μιας ταχείας ανόδου που έχει διπλασιάσει την αξία του νομίσματος τον τελευταίο μήνα και είναι αυξημένη πάνω από 3.000% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Από τη Δευτέρα, η τιμή του Avalanche είχε πέσει περίπου 7%, αλλά παραμένει το δέκατο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα ακριβώς μπροστά από το Dogecoin με κεφαλαιοποίηση 29,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την CoinGecko.

Μια νέα συμφωνία που σύναψε η Avalanche με την εταιρεία συμβούλων Deloitte πιθανότατα βοήθησε να προκληθεί νέο ενδιαφέρον για το νόμισμα και την υποκείμενη τεχνολογία του.

Την περασμένη εβδομάδα, η Deloitte ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ava Labs, την εταιρεία που ανέπτυξε το Avalanche και κυκλοφόρησε το νόμισμα τον Σεπτέμβριο του 2020, για να χρησιμοποιήσει το blockchain της Avalanche για να υποστηρίξει τη δουλειά της Deloitte με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης των ΗΠΑ (FEMA).

Η Deloitte και η Avalanche ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν μια νέα πλατφόρμα Close As You Go που θα βοηθήσει στον εξορθολογισμό των διαδικασιών της FEMA για τη συγκέντρωση και την επικύρωση των ομοσπονδιακών αξιώσεων σε περιπτώσεις καταστροφών.

Το νόμισμα της Avalanche υποστηρίζεται από τη δική του πλατφόρμα blockchain που υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες, χαμηλότερες χρεώσεις και λιγότερα περιβαλλοντικά απόβλητα από ανταγωνιστές όπως το Ethereum. Η Avalanche συγκέντρωσε πάνω από 230 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο από επενδυτές όπως η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Polychain με έδρα τις ΗΠΑ και το hedge fund Three Arrows Capital από τη Σιγκαπούρη και ξεκίνησε το δικό της fund 220 εκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Blizzard για την υποστήριξη έργων στην πλατφόρμα Avalanche.

Η Avalanche αυτοαποκαλείται «η πιο γρήγορη πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων στον κλάδο του blockchain». Οι έξυπνες συμβάσεις είναι μια τεχνολογία που βασίζεται σε blockchain και επιτρέπει στους αγοραστές και τους πωλητές να εισάγουν αυτόματα τους όρους μιας συμφωνίας σε συμβάσεις που εκτελούνται μόνες τους. Το Ethereum ήταν η πρώτη πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων για κρυπτονομίσματα. Το κρυπτονόμισμά του είναι αυτή τη στιγμή το δεύτερο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το Bitcoin με αποτίμηση σχεδόν 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, η πρόσφατη άνοδος του Avalanche έχει πείσει ορισμένους επενδυτές ότι οι ανταγωνιστές θέτουν σημαντικές προκλήσεις για την κυριαρχία του Ethereum.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες επεσήμαναν ότι οι πρόσφατες αναβαθμίσεις στην τεχνολογία του Ethereum – το Ethereum 2.0 αναμένεται να κυκλοφορήσει πλήρως μέχρι το επόμενο έτος – θα βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη και θα δυσκολέψουν τους μικρότερους ανταγωνιστές να συμβαδίσουν.

Πηγή: fortune.com