Το Avatar 2 μπήκε ήδη στη 10αδα των εμπορικότερων ταινιών όλων των εποχών και συνεχίζει να “τρελαίνει” το box office

Το Avatar 2 μπήκε ήδη στη 10αδα των εμπορικότερων ταινιών όλων των εποχών και συνεχίζει να “τρελαίνει” το box office
AVATAR: LA VOIE DE L'EAU AVATAR: THE WAY OF WATER AVATAR 2 2022 de James Cameron Sam Worthington Jamie Flatters. COLLECTION CHRISTOPHEL © Walt Disney Studios Motion Pictures - 20th Century Studios - TSG Entertainment - Lightstorm Entertainment science ficton; sci-fi; (Photo by Walt Disney Studios Motion Pictu / Collection ChristopheL via AFP) Photo: AFP
Ο Τζέιμς Κάμερον κατακτά για ακόμη μια φορά το Χόλιγουντ

Το «Avatar: The Way of Water» του Τζέιμς Κάμερον συνεχίζει να γράφει κινηματογραφική ιστορία εδραιώνοντας την κυριαρχία του στην πρώτη θέση του box office. Το 3-D τρίωρο sequel παρέμεινε στο Νο. 1 για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στις αίθουσες των ΗΠΑ και του Καναδά με 45 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Το υπερθέαμα επιστημονικής φαντασίας του Κάμερον έχει πλέον ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια στην εγχώρια αγορά και τα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η συνέχεια του “Avatar” ακολουθεί επάξια την εμπορική επιτυχία της πρώτης ταινίας, η οποία κυκλοφόρησε το 2009 σημειώνοντας 50,3 εκατομμύρια δολάρια στο τέταρτο Σαββατοκύριακο προβολής. Το «The Way of Water» κατατάσσεται ήδη ως η έβδομη ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις, χωρίς να υπολογίζεται ο πληθωρισμός – ένα σύνολο που οφείλεται ιδιαίτερα στην ισχυρή του απόδοση στο εξωτερικό. Οι διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων της ταινίας έφτασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και ξεπερνούν τις εισπράξεις όλων των ταινιών που κυκλοφόρησαν από την αρχή της πανδημίας.

Το “M3gan” ήταν η μόνη νέα ταινία σε ευρεία κυκλοφορία, αν και το “A Man Called Otto” της Sony Pictures, με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, προβλήθηκε σε 637 κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία, ένα ριμέικ της σουηδικής ταινίας “A Man Called Ove”, κατάφερε να συγκεντρώσει 4,2 εκατομμύρια δολάρια πριν από την πανελλαδική της κυκλοφορία την Παρασκευή.

Η τρίτη θέση στο box office πήγε στο «Puss in Boots: The Last Wish», με έσοδα 13,1 εκατομμύρια δολάρια την τρίτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Το σίκουελ κινουμένων σχεδίων της Universal Pictures συγκέντρωσε 87,7 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις εβδομάδες, συν 109,7 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Ενώ πολλοί υποψήφιοι των κινηματογραφικών βραβείων έχουν δυσκολευτεί τους τελευταίους μήνες στο box office, το «The Whale» του Darren Aronofsky αποδεικνύεται μια μέτρια εξαίρεση. Η ταινία με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ κατέλαβε την έβδομη θέση στην πέμπτη εβδομάδα κυκλοφορίας του με 1,5 εκατομμύρια δολάρια και συνολικά 8,6 εκατομμύρια δολάρια — μια καλή απόδοση για ένα φιλμ που κόστισε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθούν οι εκτιμώμενες πωλήσεις εισιτηρίων για την Παρασκευή έως την Κυριακή στα θέατρα των ΗΠΑ και του Καναδά, σύμφωνα με το Comscore. Τα τελικά στοιχεία θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

  1. «Avatar: The Way of Water», 45 εκατομμύρια δολάρια.
  2. «M3gan», 30,2 εκατομμύρια δολάρια.
  3. «Puss in Boots: The Last Wish», 13,1 εκατομμύρια δολάρια.
  4. «A Man Called Otto», 4,2 εκατομμύρια δολάρια.
  5. «Black Panther: Wakanda Forever», 4 εκατομμύρια δολάρια.
  6. «Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody», 2,4 εκατομμύρια δολάρια.
  7. «The Whale», 1,5 εκατομμύρια δολάρια.
  8. «Babylon», 1,4 εκατομμύρια δολάρια.
  9. «Violent Night», 740.000 δολάρια.
  10. «The Menu», 713.000 δολάρια.

Πηγή: Fortune.com