Το «Avengers: Endgame» σπάει το ρεκόρ του «Avatar» και γίνεται η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών

Το «Avengers: Endgame» σπάει το ρεκόρ του «Avatar» και γίνεται η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών
Μετά από μια δεκαετία στην κορυφή, το μεγαθήριο του Τζέιμς Κάμερον δίνει τη θέση του στους υπερήρωες της Marvel.

Το «Avengers: Endgame» είναι ο νέος βασιλιάς του παγκόσμιου box office. Στο τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου το «Avengers: Endgame» κατάφερε να καταρρίψει το «Avatar» και να γίνει το υψηλότερο grossing φιλμ όλων των εποχών, με αξία 2,79 δισ. δολάρια σε μόλις 13 εβδομάδες. Το «Avatar» είχε κρατήσει το ρεκόρ για μια δεκαετία σε 2.789 δισ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής το «Avengers: Endgame» έχει συγκεντρώσει 850 εκ. δολάρια από τις ΗΠΑ και 1,9 δισ. δολάρια από το παγκόσμιο box office. Ξεπέρασε την άλλη ταινία του Cameron, «Titanic», και έγινε η δεύτερη πιο κερδοφόρα ταινία τον Μάιο. Έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα την πρώτη εβδομάδα προβολής της και δεν έχει πέσει από το τοπ 10 από τον Απρίλιο.

Στη Βόρειο Αμερική, η ταινία έφτασε τα 853 εκατομμύρια δολάρια, κατακτώντας τη δεύτερη θέση της πιο εμπορικής ταινίας μετά το «Star Wars: The Force Awakens» που είχε κάνει εισπράξεις 936 εκατ. δολάλια.

Ο πρόεδρος του Marvel Studios, Κέβιν Φιτζ, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον σκηνοθέτη του «Avatar», Τζέιμς Κάμερον, το βράδυ του Σαββάτου στο φεστιβάλ Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο για την κατοχή του ρεκόρ για τόσο πολύ καιρό. Ο Φιτζ αναφέρθηκε επίσης στην «τεχνική του πληθωρισμού» και είπε ότι ο Κάμερον θα ξανακατακτήσει πιθανότατα το ρεκόρ και πάλι κάποια μέρα.