Το Μπατακλάν ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Το Μπατακλάν ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Στα τέλη του 2016 θα λειτουργήσει ξανά ο συναυλιακός χώρος στο Παρίσι που έγινε στόχος των τζιχαντιστών.

Στα τέλη του επόμενου έτους αναμένεται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του ο συναυλιακός χώρος του Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκεστις 13 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δήλωση των ιδιοκτήτων του στη Le Monde, Olivier Poubelle και Jules Frutos.

«Δύο από τους συναδέλφους μας είναι νεκροί. Όμως είμαστε επαγγελματίες στο μουσικό τομέα και τον γνωρίζουμε καλά. Άλλοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Δεν ήμουν στο θέατρο αλλά το σκέφτομαι όλη την ώρα», σημείωσε ο Poubelle.

Τη μοιραία νύχτα ο ίδιος έσπευσε στο Μπατακλάν, ενώ οι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο θέατρο.

«Υπήρχαν νεκροί και τραυματίες παντού. Το μόνο που ήθελαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους», προσέθεσε ο Poubelle.

«Όταν είδα τις φωτογραφίες των θυμάτων, υπήρχαν πολλοί που αναγνώρισα», δήλωσε από πλευράς του ο Jules Frutos. «Μπορεί να μην τους είχα μιλήσει ποτέ, αλλά τους είχα δει στην αίθουσα ή το μπαρ. Είναι ένα τρομερό συναίσθημα».

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι «Το Μπατακλάν δεν πρέπει να μετατραπεί σε μαυσωλείο ή τόπο προσκυνήματος και για αυτό το λόγο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο κοινό του. Είμαστε νεκροί για την ώρα. Αλλά χρειαζόμαστε τη ζωή. Είναι ζωτικής σημασίας οι πόρτες να ανοίξουν εκ νέου».