Το Bitcoin έπεσε κατακόρυφα το Σαββατοκύριακο και πλέον κινείται στο όριο των 34.000 δολαρίων

Το Bitcoin έπεσε κατακόρυφα το Σαββατοκύριακο και πλέον κινείται στο όριο των 34.000 δολαρίων
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Συνολικά, η αγορά κρυπτονομισμάτων δέχεται πλήγμα, με πτώση 4,2% το τελευταίο 24ωρο.

Το Bitcoin συνεχίζει να πέφτει, επεκτείνοντας τις απώλειές του από την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αξία αγοράς υποχώρησε κατά 4% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinGecko, παραβιάζοντας ένα βασικό επίπεδο στήριξης και φτάνοντας σε χαμηλό ημέρας στα 34.406 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται περίπου στα 34.519 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 9% τις τελευταίες επτά ημέρες και 40% σε ετήσια βάση.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βρίσκεται επίσης «στο κόκκινο», με υποχώρηση κατά 6% την τελευταία ημέρα και 7,4% την τελευταία εβδομάδα.

Συνολικά, η αγορά κρυπτονομισμάτων δέχεται πλήγμα, με πτώση 4,2% το τελευταίο 24ωρο.

Αν και τα Σαββατοκύριακα είναι συνήθως άσχημα για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα, αυτή η βουτιά έρχεται μετά την είδηση, την Πέμπτη, ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, γεγονός που προκάλεσε κύμα ξεπουλήματος στο χρηματιστήριο.

Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα κινούνται όλο και περισσότερο σε συγχρονισμό με τις μετοχές τεχνολογίας.

«Το πτωτικό κλίμα συνεχίζει να επικρατεί καθώς η Fed επιδιώκει να επιβραδύνει τον πληθωρισμό με κάθε κόστος. Αυτό έχει οδηγήσει σε ισχυρότερες συσχετίσεις μεταξύ μετοχών και κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους έξι μήνες», έγραψε η εταιρεία ανάλυσης της αγοράς κρυπτονομισμάτων IntoTheBlock στο ενημερωτικό δελτίο της Παρασκευής.

Ο Lucas Outumuro, επικεφαλής έρευνας στην IntoTheBlock, δήλωσε στο Fortune την περασμένη εβδομάδα ότι «μέχρι η αγορά να αρχίσει να βλέπει πέρα από τον αντίκτυπο που θα έχει η ποσοτική σύσφιξη και η αύξηση των επιτοκίων, θεωρώ δύσκολο για το Bitcoin να εδραιώσει μια ευρύτερη ανοδική τάση».

Πηγή: fortune.com