Το Bitcoin είναι μια ανάσα από τις 60.000 δολάρια – Η SEC ετοιμάζεται να εγκρίνει ETF

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επανεξετάζει περίπου 40 αιτήσεις για ETF Bitcoin με πολλαπλές προθεσμίες της επόμενης εβδομάδας.

Ακάθεκτο συνεχίζει την άνοδό του το Bitcoin, φτάνοντας κοντά στο υψηλό έξι μηνών των 60.000 δολαρίων, με στήριξη από την αισιοδοξία των επενδυτών.

Το θετικό κλίμα ενισχύεται από τις πληροφορίες που θέλουν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν το πρώτο Bitcoin ETF, αλλά και από τα σχόλια του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος δήλωσε ότι πιστεύει πως τα κρυπτονομίσματα έχουν αξία, αλλά δεν είναι πεπεισμένος ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το δολάριο για τις συναλλαγές πετρελαίου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 59.441 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 2,5%.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επανεξετάζει περίπου 40 αιτήσεις για ETF Bitcoin με πολλαπλές προθεσμίες της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με το Bloomberg, η ρυθμιστική αρχή αναμένεται να εγκρίνει κάποιες, ανοίγοντας τον δρόμο για έναρξη του trading.

Η SEC δεν χρειάζεται να προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για να δώσει έγκριση. Σύμφωνα με ομοσπονδιακό νόμο, οι αιτήσεις μπορούν να τεθούν σε ισχύ, αν η Επιτροπή επιτρέψει να περάσει μία προθεσμία χωρίς να ζητήσει αλλαγές ή απόσυρση της αίτησης.

Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων περίμεναν νέα για την έγκριση του πρώτου ETF bitcoin της χώρας και εν μέρει το ράλι του Bitcoin τους τελευταίους μήνες ήταν εν αναμονή αυτής της κίνησης.