Το Bitcoin στα 22.000 δολάρια; Οι πτωτικές τάσεις εντείνονται καθώς ο ρυθμός των πωλήσεων αυξάνεται

Το Bitcoin στα 22.000 δολάρια; Οι πτωτικές τάσεις εντείνονται καθώς ο ρυθμός των πωλήσεων αυξάνεται
epa08115389 A Bitcoin coin is displayed at the SecuX booth at the Sands during the 2020 International Consumer Electronics Show in Las Vegas, Nevada, USA, 09 January 2020. The annual CES which takes place from 7-10 January is a place where industry manufacturers, advertisers and tech-minded consumers converge to get a taste of new innovations coming to the market each year. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα υποχώρησαν χθες στα παγκόσμια ανταλλακτήρια.

της Sophie Mellor

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, το Bitcoin έχει πέσει κάτω από τα 30.000 δολάρια. Αυτή τη φορά, οι πτωτικές τάσεις εντείνονται.

Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα υποχώρησαν χθες στα παγκόσμια ανταλλακτήρια. Αυτό εξάλειψε 85 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων μέσα σε διάστημα 24 ωρών. Το Bitcoin έπεσε έως και 7%. Το Ether και το Dogecoin μειώθηκαν περίπου 7% και το Binance «γκρεμίστηκε» κατά 12%, υποδηλώνοντας, κατά μερικούς, ακόμη μεγαλύτερη πτώση των τιμών.

Η τελευταία φορά που το Bitcoin έπεσε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων ήταν στις 22 Ιουνίου. Ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων διαπραγματεύεται σε τιμή 37% κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των 100 ημερών και πλέον είναι περισσότερο από 50% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών στα μέσα Απριλίου, όπου η τιμή του έπιασε σχεδόν τα 65.000 δολάρια.

Επί του παρόντος, η τιμή του Bitcoin κινείται γύρω από την περιοχή των 29.500 δολαρίων, αλλά οι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι θα μπορούσε να μειωθεί στα 22.000 δολάρια περίπου. «Περιμένω μια ισχυρή πτώση προς τα 22.000 δολάρια», δήλωσε ο Patrick Heusser, επικεφαλής συναλλαγών της Crypto Finance AG, σε συνέντευξη στο Telegram τη Δευτέρα. Ο διαχειριστής επενδυτικών ταμείων, Jeffrey Gundlach, ανέφερε κάτι παρόμοιο στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο δείκτης Crypto Fear & Greed – που εμφανίζει τη διάθεση μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά μετρώντας τις κατανομές μετρητών και ιδίων κεφαλαίων έναντι των «σκαμπανεβασμάτων» της αγοράς – έβαλε το Bitcoin στην κατηγορία «ακραίου φόβου» με βαθμολογία 19/100, κινούμενο παράλληλα με τις παραδοσιακές αγορές, οι οποίες είναι επίσης στη ζώνη «ακραίου φόβου».

Όμως, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, οι αποδόσεις του Bitcoin υπολείπονται των αποδόσεων των μετοχών, με τον δείκτη S&P 500 να είναι ενισχυμένος κατά 15%, ενώ το BTC είναι περίπου 5% υψηλότερα.

Ο όγκος των επενδύσεων σε Bitcoin έχει επίσης μειωθεί σε μόλις 38% του ετήσιου μέσου όρου του την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό έρχεται σε μια στιγμή που η Κίνα αναγκάστηκε να απαγορεύσει τις δραστηριότητες εξόρυξης Bitcoin λόγω των αυξημένων ενεργειακών τους απαιτήσεων. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ζήτησε επίσης από εταιρείες χρηματοδότησης και fintech να μην προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα σε πελάτες, μια κίνηση που ξεκίνησε την τελευταία καθοδική πορεία των κρυπτονομισμάτων πριν από ένα μήνα.

Πηγή: fortune.com