Το Bitcoin ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια. Πόσο ψηλά μπορεί να πάει ακόμη;

Το Bitcoin ξεπέρασε τα 23.000 δολάρια. Πόσο ψηλά μπορεί να πάει ακόμη;
Photo: pixabay.com
Ολοένα και περισσότερες εταιρείες της Wall Street σπεύδουν τριγύρω του ψηφιακού νομίσματος τους τελευταίους μήνες.

Το Bitcoin έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 23.000 δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία, καθώς ολοένα και περισσότερα ονόματα της Wall Street …σπρώχνονται τριγύρω του. Φέτος, η τιμή του μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 220%.

Και κάποιοι αναλυτές προβλέπουν ότι το ράλι του Bitcoin δεν πρόκειται να επιβραδυνθεί σύντομα.

Το ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε πάνω από 9% την Πέμπτη, αγγίζοντας ιστορικό υψηλό 23.256 δολαρίων, σύμφωνα με έναν δείκτη τιμών που συντάσσει το Bloomberg.

Ο ευρύτερος δείκτης τιμών Galaxy Crypto του Bloomberg έχει υπερ-τριπλασιαστεί φέτος. Παράλληλα, και οι μετοχές που συνδέονται με κρυπτονομίσματα σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα καταγράφουν άνοδο.

Το ράλι τιμών των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων διχάζει τους αναλυτές, δεδομένου του παρελθόντος του Bitcoin που χαρακτηρίζεται από ραγδαίες διακυμάνσεις.

Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι το κρυπτονόμισμα λειτουργεί ως παράγοντας διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου εν μέσω αδυναμίας του δολαρίου και δυνητικών πληθωριστικών πιέσεων. Οι επικριτές του, όμως, θεωρούν ότι η …σπέκουλα με το κρυπτονόμισμα θα οδηγήσει σε κατάρρευση παρόμοια με εκείνη που συνέβη πριν από τρία χρόνια, ύστερα από ένα αντίστοιχο ράλι της τιμής του.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ενδείξεις ότι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, όπως π.χ. asset managers, παίζουν έναν εντονότερο ρόλο στην άνοδο του Bitcoin αυτή τη φορά. Μάλιστα, ο Scott Minerd, επικεφαλής επενδύσεων στην Guggenheim Investments, δήλωσε στο Bloomberg TV ότι αναμένει η τιμή του κρυπτονομίσματος να σκαρφαλώσει στα 400.000 δολάρια!