Το «Bohemian Rapsody» κυριαρχεί στο αμερικανικό box office

Το «Bohemian Rapsody» κυριαρχεί στο αμερικανικό box office

Άφησε μάλιστα στη δεύτερη θέση το «The Nutcracker and the Four Realms» της Disney.

Η βιογραφική ταινία για τον Freddie Mercury και τους Queen κυριάρχησε στο box office της Βόρειας Αμερικής αυτό το Σαββατοκύριακο, επικρατώντας έναντι της νέας ταινίας της Disney, που αναμενόταν ότι θα υπερίσχυε μεταξύ των υπόλοιπων ταινιών.

Οι σημαντικές κυκλοφορίες ταινιών αυτού του Σαββατοκύριακου κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, το «Bohemian Rapsody» της 20th Century Fox συγκέντρωσε 50 εκατ. δολάρια από τους αμερικανικούς και καναδέζικους κινηματογράφους στο ξεκίνημά του, σύμφωνα με την Comscore. Το «The Nutcracker and the Four Realms» της Disney κέρδισε 20 εκατ. δολάρια και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η κωμωδία «Nobody’s Fool» της Paramount Pictures, ήταν ένα βήμα πίσω, στην τρίτη θέση με 14 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές του Box Office Pro είχαν προβλέψει ότι το «Bohemian Rapsody» θα άνοιγε με πωλήσεις που θα έφταναν στα 40,7 εκατ. δολάρια. Καθώς η ταινία κόστισε 52 εκατ. δολάρια για να γυριστεί, χωρίς να υπολογιστεί το κόστος του marketing, σύμφωνα με το Box Office Mojo, η ταινία βρίσκεται ήδη στο δρόμο για να είναι κερδοφόρα. Σύμφωνα με το RottenTomatoes.com, το 61% των κριτικών θα σύστηναν την ταινία σε κάποιον.

Αντίθετα, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για το «The Nutcracker and the Four Realms» της Disney, καθώς αναμενόταν να ξεκινήσει με έσοδα περίπου 19,5 εκατ. δολαρίων, ενώ η παραγωγή της κόστισε πάνω από 100 εκατ. δολάρια. Μόνο το ένα τρίτο των κριτικών του RottenTomatoes.com θα σύστηναν την ταινία σε κάποιον.

Τέλος, η ταινία «Nobody’s Fool» κόστισε 19 εκατ. για να παραχθεί, και αναμενόταν να βρεθεί στην τέταρτη θέση, με πωλήσεις που θα έφταναν τα 14,4 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Box Office Mojo. Μόλις το 20% των κριτικών θα σύστηναν την ταινία.