«To Brexit είναι ό,τι πιο χαζό έχει κάνει η Βρετανία» δηλώνει ο κιθαρίστας των Queen

«To Brexit είναι ό,τι πιο χαζό έχει κάνει η Βρετανία» δηλώνει ο κιθαρίστας των Queen
epa06082521 (FILE) British guitarist Brian May performs during a concert of the band 'Queen + Adam Lambert' at the Ziggo Dome in Amsterdam, Netherlands, 30 January 2015 (reissued 12 July 2017). Brian May will celebrate his 70th birthday on 19 July 2017. EPA/FERDY DAMMAN

O Brian May τα βάζει με την Τερέζα Μέι και προειδοποιεί για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Είναι μία καταστροφή, οι απώλειες για μας θα είναι τεράστιες. Το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν το πιο χαζό πράγμα που έχει κάνει η Βρετανία σε όλη μου τη ζωή».

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος των Queen, Μπράιαν Μέι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Die Welt.

O 70χρονος «θρύλος» της βρετανικής ροκ δεν δίστασε να επικρίνει έντονα την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον, λέγοντας ότι «είναι ίδια με τον Κάμερον, οδηγείται από τη ματαιοδοξία και τη δίψα για εξουσία».

«Ήταν λάθος από την αρχή το να ζητήσουν από τους Βρετανούς να ψηφίσουν για το Brexit, χωρίς να έχουν ιδέα για τις συνέπειες. Είμαι αναστατωμένος που μερικοί πολιτικοί κατάφεραν να μας οδηγήσουν σε αυτήν την τάφρο. Ελπίζω ειλικρινά να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε», είπε ο Μέι.

Όπως τονίζει, ο ίδιος θεωρούσε πάντα τον εαυτό του Ευρωπαίο. «Για μένα και για πολλούς άλλους Βρετανούς, αυτό είναι μία απόλυτη τραγωδία, γιατί η υπόθεση κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση… Το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέστρεψε το έργο μιας ολόκληρης γενιάς που έφερε την Ευρώπη κοντά», είπε ο Βρετανός μουσικός στην εφημερίδα.

Δήλωσε, πάντως, ότι η μουσική γι’ αυτόν αποτελεί μία καταπληκτική, θεραπευτική δύναμη. «Φέραμε κοντά τους ανθρώπους με τραγούδια όπως “We Will Rock You” και “We Are The Champion”. Αυτές είναι οι πολυτιμότερες στιγμές, εμπειρίες, για μένα ώστε να πιστεύω ότι απομακρύνεται η πιθανότητα ύπαρξης πολέμων».