Το CERN επιβεβαιώνει: Η «Δύναμη» των Star Wars υπάρχει!

Το CERN επιβεβαιώνει: Η «Δύναμη» των Star Wars υπάρχει!

Μοναδικές είναι οι επιστημονικές εξελίξεις που έρχονται από τα πρόσφατα πειράματα του ερευνητικού κέντρου στην Ελβετία.

Σε μια ανακάλυψη η οποία αλλάζει όλα τα δεδομένα για το πώς αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν και τις δυνατότητές του, προχώρησαν οι επιστήμονες του CERN στην Ελβετία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του πειραματικού κέντρου ερευνών που μελετά, μεταξύ άλλων, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δημιουργήθηκαν οι εκατομμύρια γαλαξίες του σύμπαντος, οι επιστήμονες του μεγαλύτερου μοριακού επιταχυντή του πλανήτη ανακάλυψαν την ύπαρξη της «Δύναμης», η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως αποκύημα της φαντασίας των δημιουργών των ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων» (Star Wars).

Η «Δύναμη» ή αλλιώς “The Force”, όπως τη γνωρίζουν οι φίλοι των ταινιών, αποκαλύφθηκε έπειτα από την επανέναρξη των δοκιμών του επιταχυντή υπό τα ανώτερα επίπεδα της ενεργειακής ισχύς των 13 TeV τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής συγκλονιστικά επιστημονικά ευρήματα, η «Δύναμη» αποτελεί το δομικό συστατικό που κρατά σε ισορροπία το σύμπαν.

Με βάση τα στοιχεία των επιστημόνων του CERN, τέσσερις ήταν μέχρι σήμερα οι βασικές μορφές της «Δύναμης» που υπάρχουν στη φύση: Η Ισχυρή, η Αδύναμη, η Ηλεκτρομαγνητική και η Βαρυτική. Όμως οι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει και μια πέμπτη, πολύ πιο ισχυρή από τις υπόλοιπες: αυτή που οι ίδιοι οι επιστήμονες ονόμασαν απλώς “The Force”.

«Τα στοιχεία είναι ιδιαιτέρως σημαντικά», είπε επιστήμονας του CERN που έλαβε μέρος στις αρχικές έρευνες, όπως αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα η επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου ερευνών. «Η Δύναμη είναι αυτή που δίνει τις πραγματικές γνωσιακές δυνάμεις σε κάποιον μοριακό φυσικό», υποστήριξε ο Δρ. Μπεν Κενόμπι του πανεπιστημίου του Μος Έισλι, στο Τατουίν. «Είναι το ενεργειακό πεδίο στο οποίο οφείλεται η δημιουργία της ζωής. Μας περιβάλλει, μας διαπερνά, κρατά ενωμένο τον γαλαξία», συμπλήρωσε.

Καθώς οι δυνατότητες της Δύναμης δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητές στους επιστήμονες που τις μελετούν, ήδη αρκετοί ερευνητές αλλά και φοιτητές έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν στα πειράματα ανθρωπίνου ελέγχου της.

Ο καθηγητής Κενόμπι δήλωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει να διδάσκει τα μυστικά της Δύναμης σε μια νεαρή φοιτήτρια η οποία παρουσίαζε σημαντικά προβλήματα κατανόησης του μαθήματος της μοριακής φυσικής.

Το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε όλη τη Ευρώπη, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CERN. Σε μια σεμιναριακή εργασία του με τίτλο “May the Force be with EU” (Ας συνοδεύει πάντα την Ευρώπη η Δύναμη) ο καθηγητής Κενόμπι κατάφερε να πείσει την ΕΕ να εγκρίνει τη χρηματοδότηση της εγκατάστασης 12 υπερσύγχρονων ρομποτικών μονάδων τύπου R2. Τα ανδροειδή R2 έχουν αποστολή να ενισχύσουν τους επιστήμονες στην ανάλυση των δεδομένων που λαμβάνουν καθημερινά από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε στον επιταχυντή ο ανιχνευτής Θερμοδυναμικής Έγχυσης Ενέργειας (Thermodynamic Injection Energy).

Δυστυχώς, η ανακάλυψη αυτή έχει προκαλέσει διχογνωμία ανάμεσα σε μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας. Ο ερευνητής Σκοτεινής Ύλης, καθηγητής Ντέιβ Βέιντερ, δήλωσε απογοητευμένος από τα στοιχεία που τέθηκαν στη διάθεσή του, απορρίπτοντας την άποψη ότι η Δύναμη αποτελεί το κλειδί της κοσμογονικής θεώρησης.

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από το εσωτερικό του CERN, ο καθηγητής Βέιντερ εργάζεται μαζί με μια ειδική ομάδα ερευνητών πάνω στη Σκοτεινή Ενέργεια του λεγόμενου «Σταθερού Μοντέλου» (Standard Model). Πολλοί συνάδελφοί του θεωρούν τις μεθόδους του εξαιρετικά ανορθόδοξες και μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία ότι αυτές προορίζονται για τη χρήση τους σε λέιζερ εξαιρετικής ισχύος, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πολεμική βιομηχανία.

«Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και η μελέτη της Δύναμης να ενισχύσει ιδιότητες όπως αυτή της τηλεκίνησης», είπε ο πειραματικός ερευνητής Θερμοδυναμικής Έγχυσης Ενέργειας, Φαν Μπουόι. «Αυτή τη στιγμή οφείλω να πω ότι βρίσκομαι ακόμη στο σκοτάδι. Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πώς λειτουργεί, όμως προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και πολύ. Το θεωρητικό τμήμα έχει ήδη εκφράσει κάποιες ιδέες για την ύπαρξη ίχνων ζωής με την ονομασία “μεσοχλωρίδια”, όμως αυτό δεν μπορεί ακόμη να εξηγήσει το πόσο εξαιρετικές είναι οι πραγματικές ιδιότητες της Δύναμης», συμπλήρωσε.

Όπως καταλήγει το άρθρο του CERN, οι έρευνες πάνω σε αυτή τη μοναδική ανακάλυψη συνεχίζονται, ενώ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι εντός του 2015, «Η Δύναμη θα αφυπνιστεί».

(Καλό μήνα σε όλους τους αναγνώστες του FortuneGreece.com)