Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαγόρασε την Refinitiv προς 27 δισ. δολάρια

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαγόρασε την Refinitiv προς 27 δισ. δολάρια
epa06572093 (FILE) - A file photograph showing the exterior view of the name lettering of the London Stock Exchange (LSE) in London, Britain, 27 February 2017 (re-issued 01 March 2018). The London Stock Exchange Group is to release their preliminary results for year ended 31 December 2017 on 02 March 2018. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 53417087
Το LSE θα πληρώσει για τη συμφωνία μέσω της έκδοσης 14,5 δισ. νέων μετοχών και θα αναλάβει υφιστάμενο χρέος ύψους 12,5 δισ. δολαρίων της Refinitiv.
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακοίνωσε πως κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας χρηματοοικονομικών πληροφοριών Refinitiv προς 27 δισ. δολάρια, σε μια συμφωνία που θα μεταμορφώσει τη βρετανική εταιρεία σε ένα κολοσσό του τομέα των market data και analytics.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η συμφωνία, που ανακοινώθηκε δέκα μήνες αφότου κοινοπραξία της οποίας ηγούνταν η Blackstone ολοκλήρωσε την μοχλευμένη εξαγορά της Refinitiv από την Thomson Reuters, σηματοδοτεί μια ταχύτατη στροφή για την αμερικανική εταιρεία private equity, η οποία αναμένεται να διπλασιάσει την αξία των επενδύσεών της, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει τα της συμφωνίας.

Οι Financial times αναφέρουν πως το LSE θα πληρώσει για τη συμφωνία μέσω της έκδοσης 14,5 δισ. νέων μετοχών και θα αναλάβει υφιστάμενο χρέος ύψους 12,5 δισ. δολαρίων της Refinitiv. Ο συνδυασμένος όμιλος θα έχει ετήσια έσοδα 6 δισ. στερλινών, εάν η συμφωνία καταφέρει να πάρει την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Στην περίπτωση που δεν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις η συμφωνία και καταρρεύσει, τότε το LSE θα πληρώσει στην Refinitiv τέλος διακοπής 198,3 εκατ. στερλινών.

Το Reuters αναφέρει πως στο πλαίσιο του deal, που ανακοινώθηκε αρχικά την περασμένη εβδομάδα, οι μέτοχοι της Refinitiv θα κατέχουν ένα ποσοστό γύρω στο 37% στο LSE, ωστόσο τα δικαιώματα ψήφου τους θα είναι λιγότερα από το 30%. Του νέου, συνδυασμένου ομίλου, θα ηγούνται ο νυν πρόεδρος του LSE Don Robert και ο CEO David Schwimmer. Στην εκτελεστική επιτροπή του LSE θα ενταχθεί ο David Craig, ο οποίος θα παραμείνει CEO της Refinitiv.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το β’ εξάμηνο του 2020.