Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου προχωρά σε περικοπή 250 θέσεων εργασίας

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου προχωρά σε περικοπή 250 θέσεων εργασίας
epa06572094 (FILE) - A man leaves the London Stock Exchange in the City of London, Britain, 06 February 2018. The global sell-off continued across Europe on 06 February (re-issued 01 March 2018). The London Stock Exchange Group is to release their preliminary results for year ended 31 December 2017 on 02 March 2018. EPA/ANDY RAIN

Στόχος είναι να εξοικονομήσει 30 εκατ. στερλίνες ετησίως.

Ο όμιλος του χρηματιστηρίου του Λονδίνου London Stock Exchange Group ανακοίνωσε σήμερα περικοπές θέσεων εργασίας, αφού δημοσιοποίησε οικονομικά αποτελέσματα που συμβάδιζαν με τις προβλέψεις της αγοράς, υπό τον νέο επικεφαλής της, τον πρώην βετεράνο της Goldman Sachs Ντέιβιντ Σούμερ, ενώ το χρηματιστήριο ετοιμάζεται για το Brexit.

Ο Σούμερ, που ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούνται ότι έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση στο Brexit, όπως η εκκαθάριση των συναλλαγών, θα συνεχίσουν να έχουν καλές επιδόσεις, χωρίς να αλλάζει η θέση τους στην αγορά. «Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για οτιδήποτε προκύψει από την κατάσταση του Brexit», δήλωσε ο Σούμερ σε δημοσιογράφους. «Αναμένουμε ότι οι ευκαιρίες διεθνούς ανάπτυξης θα αντισταθμίσουν τις όποιες αντιξοότητες στην αγορά το 2019», συμπληρώσει.

Η πανευρωπαϊκή πλατφόρμα διαπραγμάτευσης μετοχών του LSE, η Turquoise, έχει κάνει αίτηση προκειμένου να λάβει άδεια για ένα κέντρο λειτουργίας στο Άμστερνταμ για να εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους πελάτες μετά το Brexit, και ο Σούμερ δήλωσε ότι επίκειται η εξουσιοδότηση από τις ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές.

«Ωστόσο εάν η Βρετανία εξασφαλίσει μια μεταβατική συμφωνία με τη ΕΕ, η διαπραγμάτευση των μετοχών που γίνεται σε ευρώ θα παραμείνει στο Λονδίνο», δήλωσε ο Σούμερ.

Το χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 250 θέσεων εργασίας για να εξοικονομήσει ετησίως 30 εκατ. λίρες. Το LSE ανακοίνωσε ότι προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 15% στα 931 εκατ. λίρες το 2018, με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 9% στα 2,14 δισ. λίρες.