Το χρονοδιάγραμμα και οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για το 2019

Το χρονοδιάγραμμα και οι προτεραιότητες Μητσοτάκη για το 2019
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης και τη δημοσιογράφο Ελπίδα Κατσαράκη, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ ξεκάθαρο το τι θέλω να πετύχω και που θέλω να βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι ένα επικοινωνιακό εργαλείο αλλά ένα αναλυτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα και τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του αν κερδίσει τις εκλογές. Όπως σημειώνει, το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και ρυθμίσεις για να διευκολυνθεί «ο τρόπος λήψης αποφάσεων στους δήμους και στις Περιφέρειες, προσφέροντας εργαλεία ώστε να μπορούν να ξεφύγουν από τους ασφυκτικούς περιορισμούς της λήψης όλων των αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο».

Ο ίδιος τονίζει πως το χρονοδιάγραμμα για το 2019 είναι προδιαγεγραμμένο. «Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε, τα ταξίδια που πρέπει να γίνουν. Το πρώτο εξάμηνο είναι πολύ ξεκάθαρο το τι θέλω να πετύχω και που θέλω να βρισκόμαστε στο τέλος του χρόνου» υπογραμμίζει.

Φειδωλός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά το υπουργικό συμβούλιο που θα συγκροτήσει, τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει μόνο «ποιος μπορεί να κάνει τη δουλειά». Επισήμανε πάντως ότι ο ίδιος δεν θα αναλάβει κανένα υπουργείο, και ότι θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία του έργου των υπουργών του.

Όσον αφορά τις «νάρκες» που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ εφόσον εκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στη ΔΕΗ, τονίζοντας ότι η «καταστροφή που συνέβη δεν έχει προηγούμενο». Εννοείται πως η ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, θα διασώσει τη ΔΕΗ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να μην ελεγχθούν όσοι κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας. Παράλληλα, κατηγορεί την «απερχόμενη κυβέρνηση» ότι αφού πρώτα πολέμησε το σχέδιο για μια μικρή ΔΕΗ , το οποίο θα την κρατούσε όρθια, «τελικά την κατέστρεψε».