Το City Football Group, μετά την Μάντσεστερ Σίτι, απέκτησε και την Παλέρμο

AFP

Το CFG είναι ο μεγαλομέτοχος των Μάντσεστερ Σίτι, Νιού Γιόρκ Σίτι FC και Μέλμπουρν Σίτι.

Το City Football Group (CFG), η εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι που έχει επενδύσει στη Μάντσεστερ Σίτι και άλλους δέκα ποδοσφαιρικούς συλλόγους, απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής Παλέρμο, η οποία αγωνίστηκε στη Β΄ κατηγορία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο σύλλογος από τη Σικελία.

Η κίνηση του CFG επιβεβαιώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Παλέρμο, όπου έδωσαν το «παρών» ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, και ο πρώην ιδιοκτήτης των «αετών», Ντάριο Μίρι, ο οποίος διατηρεί ένα ποσοστό της τάξης του 20% στο σύλλογο και θα συνεχίσει ως πρόεδρος.

«Ο στόχος μας στα επόμενα χρόνια θα είναι να μπούμε στη Serie A» δήλωσε ο Σοριάνο και συνέχισε: «Είναι φιλόδοξος στόχος, αλλά αυτός ο σύλλογος χρειάζεται τη Serie A και αυτό δεν θα είναι εύκολο, επειδή θα χρειαστούμε σκληρή δουλειά. Η Παλέρμο εντάσσεται σήμερα σε μια οικογένεια. Η Παλέρμο είναι ένας ιστορικός και σπουδαίος σύλλογος και διαθέτει μια ισχυρή και υπερήφανη ταυτότητα.

Θα εργαστούμε μαζί με τον Ντάριο Μίρι για να εδραιώσουμε την εξαιρετική δουλειά του, η οποία στοχεύει – στα επόμενα χρόνια – στη βιώσιμη ανάπτυξη της Παλέρμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που το City Football Group έχει επεκτείνει την παρουσία του στην Ιταλία».

Το CFG είναι ο μεγαλομέτοχος των Μάντσεστερ Σίτι, Νιού Γιόρκ Σίτι FC και Μέλμπουρν Σίτι. Το 78% των μετοχών του City Football Group κατέχει η εταιρεία Abu Dhabi United Group, ενώ μειοψηφικά ποσοστά έχουν επίσης η αμερικανική Silver Lake και οι κινεζικές China Media Capital και CITIC Capital.

Το CFG έχει επενδύσει επίσης στην ιαπωνική Γιοκοχάμα Μαρίνος, τη Μοντεβιδέο Σίτι Τόρκε από την Ουρουγουάη, την ισπανική Τζιοράνα, την κινεζική Σιτσουάν Τζιουνιού, την ινδική Μουμπάι Σίτι, τη βελγική Λόμελ και τη γαλλική Τρουά. Πλέον, σε αυτή τη λίστα προστέθηκε και η Παλέρμο της Serie B. Η ομάδα από τη Σικελία κήρυξε πτώχευση το 2019 και έκανε το… restart από τη Serie D, τη Δ΄ κατηγορία της Ιταλίας. Όμως, έχει αρχίσει να «ανεβαίνει» γρήγορα τις κατηγορίες και πριν λίγες ημέρες εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τη Serie B, καθώς επικράτησε της Πάντοβα στον τελικό των πλέι οφ ανόδου από τη Serie C.