Το Coinbase απολύει πάνω από 1.000 υπαλλήλλους – Προειδοποιεί για «χειμώνα κρυπτονομισμάτων»

Το Coinbase απολύει πάνω από 1.000 υπαλλήλλους – Προειδοποιεί για «χειμώνα κρυπτονομισμάτων»
Coinbase logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrency are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on February 16, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων θα περικόψει το 18% των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με email που στάλθηκε στους υπαλλήλους το πρωί της Τρίτης.

Το Coinbase απολύει σχεδόν το ένα πέμπτο του ανθρώπινου δυναμικού, μετά την κατάρρευση των κρυπτονομισμάτων και της μετοχής του.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων θα περικόψει το 18% των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με email που στάλθηκε στους υπαλλήλους το πρωί της Τρίτης.

Συνολικά, το Coinbase απασχολεί περίπου 5.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης, το οποίο μεταφράζεται σε περικοπή 1.100 θέσεων εργασίας.

Η μετοχή του Coinbase κινείται περίπου 7% χαμηλότερα.

«Φαίνεται πως εισερχόμαστε σε ύφεση μετά από μια δεκαετή περίοδο ανάπτυξης. Μια ύφεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ακόμα «χειμώνα των κρυπτονομισμάτων» και θα μπορούσε να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα» τόνισε ο CEO Μπράιν Άρμστρονγκ.