To deal της χρονιάς στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης με 16,4 δισ. ευρώ έκλεισε η Siemens

To deal της χρονιάς στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης με 16,4 δισ. ευρώ έκλεισε η Siemens
epa07345744 (FILE) - The logo of the German company Siemens is photographed at their building in Paris, France, 27 April 2014 (reissued 05 February 2019). The EU competition authorities want to prohibit the planned merger of Siemens and French competitor Alstom on 06 February 2019, according to German media reports. The ICE manufacturer Siemens and the TGV manufacturer Alstom originally wanted to merge their rail divisions in order to become Europe's largest producer and above all to survive in international competition. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εξαγοράζει εταιρεία ειδικευόμενη στη θεραπεία του καρκίνου.

των Ed Hammond, Oliver Sachgau & Nabila Ahmed, Bloomberg

Η Siemens Healthineers συμφώνησε να εξαγοράσει την Varian Medical Systems για περίπου 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια, στη μεγαλύτερη εξαγορά της χρονιάς στο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης.

Η γερμανική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας προσέφερε 177,5 δολάρια ανά μετοχή για την επιχείρηση που εδρεύει στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, 24% περισσότερο από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Η προσφορά θα χρηματοδοτηθεί τόσο μέσω δανεισμού όσο και μέσω ιδίων κεφαλαίων, δήλωσε η Siemens Healthineers σε ανακοίνωση την Κυριακή. Το Bloomberg ανέφερε πρώτο την είδηση για την προσφορά το Σάββατο.

Η συμφωνία θα δώσει στην Healthineers ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της θεραπείας του καρκίνου, όπου αυτή τη στιγμή έχει μικρή παρουσία. Η Siemens Healthineers δήλωσε ότι η αγορά θα έχει θετικό αντίκτυπο στα κέρδη ανά μετοχή μέσα στους πρώτους 12 μήνες της συμφωνίας.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε εν μέσω πρώιμων ενδείξεων αύξησης των συμφωνιών μετά την εξάπλωση του κορονοϊού και της επιδείνωσης των οικονομικών προοπτικών που αυτή προκάλεσε. Η δραστηριότητα των διαπραγματεύσεων στον κλάδο των προϊόντων ιατρικής τεχνολογίας αυξάνεται επίσης, με την προτεινόμενη απόκτηση της Qiagen NV από την Thermo Fisher Scientific Inc. για περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και τη Smiths Group Plc να εξετάζει την πώληση της μονάδας ιατρικού εξοπλισμού της.

Η εξαγορά θα ενώσει δύο συνεργάτες που έχουν συνεργαστεί για περισσότερο από μια δεκαετία σε τομείς όπως η διάγνωση ραδιοθεραπείας για θεραπείες κατά του καρκίνου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Healthineers θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω δανείου ύψους 15,2 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη Siemens AG, ακολουθούμενο από αύξηση κεφαλαίου φέτος στην οποία δεν θα συμμετάσχει η μητρική εταιρεία.

Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο της Siemens στην Healthineers θα μειωθεί σε περίπου 72% από 85%, ανέφερε η Siemens σε δήλωση. Η προγραμματισμένη μείωση του ποσοστού της Siemens θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο ώστε η Healthineers να μπει στον χρηματιστηριακό δείκτη αναφοράς DAX της Γερμανίας.

Η Healthineers, που αποσπάστηκε από τη Siemens το 2018, σημείωσε ανάπτυξη 2,7% φέτος, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 43,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα το τρίτο τρίμηνο ήταν 3,31 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων έφτασαν τα 461 εκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η εταιρεία την Κυριακή. Η εταιρεία αναμένει επίσης κέρδη ανά μετοχή για ολόκληρο το έτος μεταξύ 1,54 ευρώ και 1,62 ευρώ, σε σύγκριση με 1,57 ευρώ πέρυσι.

Πηγή: Fortune.com