Το δεύτερο καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών έκαναν οι «Avengers»

Το δεύτερο καλύτερο «άνοιγμα» όλων των εποχών έκαναν οι «Avengers»

Η νέα ταινία των Marvel και Disney συγκέντρωσε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, 626,7 εκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο πιο επιτυχημένο «άνοιγμα» όλων των εποχών πραγματοποίησε η πρεμιέρα της δεύτερης ταινίας της σειράς «Avenger Age of Ultron»

Η νέα ταινία της Marvel που έκανε πρεμιέρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 187.650.000 δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, άλλα 439 εκατομμύρια δολάρια προστέθηκαν για την πρεμιέρα της από τα εισιτήρια στις υπόλοιπες χώρες, ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα των πρώτων 2 ημερών στα 626,7 εκατομμύρια δολάρια.

Στην πρώτη θέση όλων των εποχών παραμένει το «άνοιγμα» της πρώτη ταινία της σειράς, η οποία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της πριν από τρία χρόνια. Οι αρχικοί «Avenger» είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το ποσό των 207,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που πολλοί αναλυτές θεωρούσαν, πριν την πρεμιέρα της «Εποχής του Ultron», πως η νέα ταινία θα μπορούσε να ανέβει στο ύψος των 220 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα και έτσι, όμως, κατόρθωσε να μετατρέψει την Marvel στην εταιρεία παραγωγής που έχει πραγματοποιήσει τις τρεις πιο επιτυχημένες εμπορικά πρεμιέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και αυτό καθώς στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται το «Iron Man 3», που κατέφερε να συγκεντρώσει 174 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής του το 2013.

«Αυτός ο τέλειος συνδυασμός marketing και στρατηγικής στην παραγωγ μαζί με ένα σπουδαίο περιεχόμενο είναι χτισμένος μέσα στο DNA της Marvel», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Paul Dergarabedian, αναλυτής της Rentrak.

Αλλά και για την μητρικής της, την Disney, οι προσδοκίες βρίσκονται στα ύψη. Τα στούντιο άλλωστε έσπευσαν να ανακοινώσουν μια ακόμα συνέχεια της σειράς, με τίτλο «Avengers: Infinity War», η οποία θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη το 2018 και το 2019.

Το 2015 αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική χρονιά για τις μεγάλες εταιρείες του Χόλιγουντ. Οι αναλυτές προβλέπουν πως το καλοκαίρι τα έσοδα μπορεί να εκτιναχθούν για πρώτη φορά ακόμα και πάνω από τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές εμπορικές επιτυχίες, ανάμεσά τους και η νέα συνέχεια της επικής σειράς διαστήματος «Star Wars».

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 πλουσιότερες πρεμιέρες των box office στην ιστορία