Το Deree παίρνει θέση κατά της ακαδημαϊκής απάτης

Το Deree παίρνει θέση κατά της ακαδημαϊκής απάτης

Εκδήλωση για την ακαδημαϊκή ακεραιότητα από ομάδες φοιτητών με αφορμή την 3η Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του contract cheating.

Και φέτος, οι φοιτητές του Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας ενάντια στο φαινόμενο των επί πληρωμή ακαδημαϊκών εργασιών, διοργάνωσαν εκδηλώσεις αφύπνισης στο campus της Αγίας Παρασκευής.

Αφορμή η 3η International Day of Action Against Contract Cheating στις 17 Οκτωβρίου, δηλαδή η παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στις «κατά παραγγελία» ακαδημαϊκές εργασίες των φοιτητών.

Το Deree βρίσκεται ανάμεσα στα 88 πανεπιστήμια στον κόσμο που συμμετείχαν φέτος δυναμικά σε αυτή την πρωτοβουλία. Φοιτητές από διάφορες κατευθύνσεις ύψωσαν τη φωνή τους μέσα από μία σειρά καλλιτεχνικών δράσεων (μουσικών και θεατρικών), με graffiti που φτιάχτηκαν γι’ αυτόν το σκοπό καθώς και διαδραστικά παιχνίδια που διατύπωναν ερωτήματα ηθικής και απευθύνονταν στους παρευρισκόμενους συμφοιτητές τους αλλά και καθηγητές.

Το contract cheating, ή αλλιώς ακαδημαϊκή απάτη, είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις παγκοσμίως, με τα νούμερα να μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος: πάνω από 16.000.000 φοιτητές υπολογίζεται πως λαμβάνουν κάθε χρόνο το πτυχίο τους με ακαδημαϊκές εργασίες που δεν εκπόνησαν οι ίδιοι! Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι οδηγούνται σε αυτή την πρακτική καθοδηγούμενοι από τον φόβο της αποτυχίας. Αρκετοί όμως από αυτούς δεν συνειδητοποιούν ότι η ανάθεση των εργασιών τους σε τρίτους, επί πληρωμή, όχι απλώς υποβαθμίζει την ικανότητά τους να μαθαίνουν και να αφομοιώνουν, αλλά υπονομεύει τη συνολική αξία των σπουδών τους, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο και το επαγγελματικό τους μέλλον.