Το δικαστήριο αποφάσισε: Άλλο MESSI κι άλλο… MASSI

Το δικαστήριο αποφάσισε: Άλλο MESSI κι άλλο… MASSI
Barcelona's Lionel Messi reacts during the match against AS Roma in their Champions League Group E stage match at the Olympic stadium in Rome, Italy , September 16, 2015. REUTERS/Tony Gentile - RTS1GV5

Πώς βρέθηκε μπλεγμένος σε μια δικαστική διαμάχη εξαιτίας του ονόματός του ο Αργεντίνος σταρ.

Άλλο Μέσι και άλλο Μάσι, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απορρίπτοντας προσφυγή της ισπανικής εταιρίας «MASSI» που ειδικεύεται στα ήδη ποδηλασίας, κατά του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μεσι και ειδικότερα κατά της απόφασης του να δημιουργήσει εταιρία εμπορίου αθλητικών ειδών υπό την επωνυμία «MESSI».

Η φήμη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αντισταθμίζει τις οπτικές και φωνητικές ομοιότητες μεταξύ του σήματός του και του σήματος «MASSI» της ισπανικής εταιρίας, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το Δικαστήριο εκτιμά ότι «σημαντικό τμήμα του κοινού θα συσχετίζει τον όρο «messi» με το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή και επομένως θα αντιλαμβάνεται τον όρο «massi» ως εννοιολογικώς διαφορετικό». «Ο βαθμός ομοιότητας μεταξύ των σημάτων δεν είναι αρκούντως υψηλός ώστε να δύναται να κριθεί ότι το ενδιαφερόμενο κοινό ενδέχεται να θεωρήσει τα επίμαχα προϊόντα ως προερχόμενα από την ίδια επιχείρηση ή από επιχειρήσεις οικονομικώς συνδεδεμένες» καταλήγει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.