Το «Disrupt» επιστρέφει δυναμικά!

Το «Disrupt» επιστρέφει δυναμικά!

Στις 29 Ιουνίου έχουμε προορισμό. Να είστε εκεί.

Από τον Μιχάλη Στάγκο

Μετά από δυο χρόνια και την αναβολή λόγω capital controls, το «Disrupt» επιστρέφει στην Ελλάδα μέσα από τη νέα δυναμική πλατφόρμα Fortune-ID, μια ισχυρή συνεργασία του περιοδικού Fortune και των Industry Disruptors, με σκοπό να ανοίξει ένας νέος κύκλος υποστήριξης και ανάδειξης της δημιουργικής καινοτομίας στη χώρα. Στρατηγικός σύμμαχος αυτής της πρωτοβουλίας, η Παπαστράτος, μια εταιρεία που πραγματικά αφήνει πίσω της μέλλον.

Σε μια περίοδο που ετοιμάζεται να ξεκινήσει το EquiFund, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο μετά τα Jeremie Funds, απελευθερώνοντας στην αγορά κοντά στα 500 εκατομμύρια –εκ των οποίων τα δύο τρίτα θα είναι αποκλειστικά για startups– και που το οικοσύστημα των νεοφυών εταιρειών μπαίνει σε μια νέα φάση ωριμότητας, το «Disrupt Greece» έρχεται να θέσει εκείνα τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και να αποτελέσει το βήμα για την προβολή, δικτύωση και επιβράβευση των πιο ανατρεπτικών ιδεών στη χώρα!

Ενώνουμε δυνάμεις επιμένοντας ότι μόνο ένα νέο συνεργατικό μοντέλο μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά, φέρνοντας μαζί έναν ηγέτη στην επιχειρηματική ενημέρωση –το Fortune–, μια πραγματικά καινοτόμα και μεγάλη εταιρεία –την Παπαστράτος–, που συνεχίζει να επενδύει στον τόπο, και έναν οργανισμό επιχειρηματικής στήριξης –τους Industry Disruptors–, που εν μέσω κρίσης εξακολουθεί να κερδίζει αναγνώριση και να αναπτύσσεται σε πάνω από 60 χώρες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας υπηρεσίες και προϊόντα για την ανάδειξη της καινοτομίας και της δημιουργικής ανατροπής, όπου κι αν αυτή βρίσκεται. Όλοι μαζί είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί μια νέα γενιά επιχειρηματιών, ικανή να παράξει πλούτο και νέες υπεραξίες για την κοινωνία και την οικονομία, που είναι πιο απαραίτητες από ποτέ.

Μετά από 8 χρόνια συνεχόμενης κρίσης και με πάνω από 150.000 ανθρώπους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – σύμφωνα με πρόσφατα στοιχειά της Καθημερινής – να έχουν φύγει στο εξωτερικό, η Ελλάδα συνεχίζει και έχει εξαιρετικό ταλέντο και πετυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικότητας όπως το Taxibeat, το efood, η Αvocarrot. Είναι η στιγμή για να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, βασισμένο σ’ ένα νέο αξιακό στοίχημα, υιοθετώντας ένα μοντέλο κοινωνικού φιλελευθερισμού, που θα σέβεται αυτούς που έχουν ανάγκη και θα στηρίζει έμπρακτα αυτούς που μπορούν να αναπτυχθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση μετά το θετικό βήμα του Equifund θα πρέπει επιτέλους να δει άμεσα πως γίνεται ρεαλιστικό και ελκυστικό να επιχειρεί και να επενδύει κάποιος στην χώρα. Τουλάχιστον για τα θέματα των startups μπορεί εύκολα να υιοθετήσει μια δέσμη μέτρων, όπως φορολογικά κίνητρα σε επενδυτές που υπάρχουν και θέλουν να ρισκάρουν τα χρήματά τους σε νέους ανθρώπους, έκδοση startup visa, ώστε να αντιστρέψουμε το brain drain σε brain gain και με ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που θέλουν να έρθουν να ζήσουν στην Ελλάδα. Ακόμη ένα σταθερό και προνομιακό φορολογικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει ειδικό καθεστώς για τις νεοφυείς επιχειρήσεις τουλάχιστον για δέκα χρόνια, ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερότητα που ζητούν οι επενδυτές.

Στις 29 Ιουνίου, λοιπόν, από τις 10 το πρωί θα συζητάμε για αυτά που ονειρευόμαστε για την ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργούν τομείς όπως το Fintech, η τεχνολογική μετεξέλιξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, ο τουρισμός με τα 40 εκατομμύρια τουρίστες που περιμένουμε το 2020, αλλά και πώς μπορούμε να κεφαλαιοποιήσουμε την παγκόσμια συγκυρία και να τη μετατρέψουμε σε μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης. Ταυτόχρονα θα εστιάσουμε στο οικοσύστημα, σε χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το σχεδιασμό δημοσίων και ιδιωτικών φορέων κ.ά.

Η μέρα θα κλείσει με τη ζωντανή παρουσίαση των καλύτερων ομάδων που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό «Disrupt Greece», θα διεκδικήσουν με ένα δημιουργικό τρόπο παρουσίασης να μπουν στον κύκλο καινοτομίας και να κερδίσουν 100.000 σε μετρητά, υπηρεσίες και δημοσιότητα.

Στις 29 Ιουνίου έχουμε προορισμό. Να είστε εκεί

Μιχάλης Στάγκος, Διευθύνων Σύμβουλος MSCOMM, συνιδρυτής Industry Disruptors – Game Changers